Premier League

Pep Guardiola cere suspendarea Premier League: „Nu are niciun sens să mai jucăm” + „Ce mesaj transmitem?”

10.03.2020 | 19:34
Pep Guardiola cere suspendarea Premier League Nu are niciun sens sa mai jucam  Ce mesaj transmitem
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola și Nuno Espirito Santo, managerii de la Manchester City și Wolverhampton, au cerut suspendarea meciurilor din Premier League. Cei doi antrenori consideră că nu este normal ca meciurile să se dispute fără spectatori, iar amânarea etapelor, până la remedierea situației provocată de coronavirus, ar fi cea mai inspirată decizie.

Guardiola cere suspendarea Premier League

Pep Guardiola a declarat că se așteaptă ca Federația Engleză să hotărască disputarea meciurilor din Premier League, urmând exemplul situațiilor din Spania și Italia, în „Cizmă” Guvernul chiar hotărând suspendarea tuturor activităților sportive.

ADVERTISEMENT

Managerul lui Manchester City declară că nu ar fi de acord cu disputarea partidelor din prima ligă a Angliei cu tribunele goale, iar suspendarea meciurilor ar fi o decizie mai inspirată, în contextul răspândirii coronavirusului în Europa.

S-a întâmplat deja în Spania sau Italia, mă aștept să se hotărască și în Premier League să se joace meciurile cu tribunele goale. Trebuie, totuși, să ne întrebăm dacă merită fotbalul fără spectatori. Noi ne facem meseria pentru spectatori.

ADVERTISEMENT

Dacă oamenii nu pot veni să vadă meciurile nu are niciun sens să mai jucăm. Vom fi nevoiți să respectăm instrucțiunile primite de la Guvern”, a declarat Pep Guardiola, conform Skysports.

„De ce să nu oprim fotbalul?”

Nuno Espirito Santo, managerul de la Wolverhampton, locul șase în Premier League după 29 de etape, consideră că meciurile ar trebui suspendate până la rezolvarea problemelor cauzate de coronavirus.

ADVERTISEMENT

De ce să nu oprim fotbalul? Transmitem noi mesajul corect? Cum este în regula că suporterii nu pot veni, nu pot intra în contact, dar noi, jucătorii și antrenorii, putem. Nu are sens fotbalul fără spectatori.

Aici este vorba despre mai multe decât fotbal, e o problemă a întregii societăți. Disputarea meciurilor cu porțile închise nu este o soluție. Noi ne prefam că suntem într-o situație normală, când lucrurile nu stau deloc așa”, a declarat Nuno Espirito Santo.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Nuno Espirito Santo, Wolverhamton, va juca în Grecia, cu Olympiacos, manșa tur a optimilor din Europa League, meci anunțat de UEFA cu porțile închise. Cu două zile înaintea partidei, Evangelos Marinakis, patronul lui Olympiakos, a dezvăluit că a fost depistat cu coronavirus.

 

ADVERTISEMENT