Fotbal international

Pep Guardiola, discurs incredibil după ce a luat un nou titlu în Anglia: „Este ceva remarcabil!”

12.05.2021 | 09:36
Pep Guardiola discurs incredibil dupa ce a luat un nou titlu in Anglia Este ceva remarcabil
Discursul incredibil al lui Pep Guardiola după ce Manchester City a devenit campioana Angliei: „Cel mai greu titlu de până acum!” foto: hepta
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a câștigat al treilea titlu de când activează în Premier League, iar în primul discurs a ținut să sublinieze că acesta a fost obținut cel mai greu, performanța realizată de echipa sa fiind remarcabilă.

Manchester City a devenit oficial noua campioană a Angliei marți seara, după ce rivala Manchester United a pierdut pe teren propriu partida cu Leicester, scor 1-2. Cu 3 etape înainte de finalul campionatului, „cetățenii” se află pe primul loc în clasament, cu 10 de puncte avans față de locul 2 și nu mai pot fi ajunși din punct de vedere matematic.

ADVERTISEMENT

City putea deveni campioană încă de la finalul săptămânii trecute, dar a pierdut atunci pe „Etihad” derby-ul cu Chelsea, deși a condus cu 1-0 și a ratat un penalty, la acest scor, în prelungirile primei reprize. Oaspeții au întors soarta partidei după pauză și au amânat astfel oficializarea campioanei cu câteva zile.

Discursul incredibil al lui Pep Guardiola după ce Manchester City a devenit campioana Angliei: „Cel mai greu titlu de până acum!”

Manchester City a început destul de prost sezonul 2020-20221 din Premier League, însă a avut apoi o revenire incredibilă și a dominat autoritar campionatul, cucerind titlul pentru a treia oară în ultimii patru ani. Singura sincopă a fost în precedenta ediție, câștigată de Liverpool.

ADVERTISEMENT

Evident, artizanul principal al acestei performanțe a fost antrenorul Pep Guardiola, însă în primele declarații de după cucerirea titlului spaniolul a susținut că toate meritele aparțin jucătorilor, dar și tuturor celor care lucrează la clubul de pe Etihad.

„A fost un sezon deosebit și un titlu câștigat incredibil. Acesta a fost cel mai greu. Ne vom aminti întotdeauna acest sezon pentru modul în care am câștigat. Sunt atât de mândru că sunt managerul acestui club și al acestui grup de jucători.

ADVERTISEMENT

Ei sunt cu adevărat speciali. Să parcurgem acest sezon – cu toate restricțiile și dificultățile cu care ne-am confruntat – și să arătăm consecvența pe care o avem este ceva remarcabil. Jucătorii au fost neobosiți. În fiecare zi, ei au fost acolo, luptând pentru succes, încercând întotdeauna să fie mai buni. Au fost atât de rezistenți”, a spus Pep Guardiola pentru manchestereveningnews.com.

Pep Guardiola: „Sper să putem sărbători cu fanii”

După ce și-a lăudat jucătorii, Pep Guardiola le-a mulțumit și celorlalți angajați ai clubului, care au pus umărul la realizarea acestei performanțe. Totodată, tehnicianul spaniol speră că succesul va putea fi sărbătorit împreună cu fanii, de îndată ce restricțiile vor fi ridicate.

ADVERTISEMENT

„Acest lucru este valabil în egală măsură pentru fiecare membru al personalului nostru din culise, care a lucrat neobosit pentru a se asigura că jucătorii noștri sunt complet pregătiți pentru a face față provocărilor neașteptate și rutinelor noi de-a lungul unui an atât de turbulent. Fără a uita, bineînțeles, tot personalul din organizația noastră, care lucrează pentru ca acest club să aibă succes.

Fie că s-au aflat în birourile de la City Football Academy, fie că au lucrat de acasă, eforturile fiecărui angajat în astfel de circumstanțe dificile au contribuit la această realizare. Sper să putem sărbători cu fanii cât de curând”, a mai declarat spaniolul.

Pep Guardiola a luat campionatul și Cupa Ligii în acest sezon. Urmează Liga Campionilor?

Manchester City nu e este la primul trofeu din acest sezon. În urmă cu o lună, „cetățenii” au câștigat Cupa Ligii, după o finală cu Tottenham. Și vor avea ocazia să-și mai treacă în palmares încă unul, poate cel mai important, dacă vor învinge pe Chelsea în finala Ligii Campionilor, programată pentru 29 mai.

Manchester City s-a calificat în premieră în ultimul act al celei mai importante competiții europene intercluburi după o dublă victorie în semifinale contra francezilor de la PSG. Este prima finală și pentru Pep Guardiola după o pauză de 10 ani, el reușind această performanță doar atunci când antrena Barcelona și îl avea ca jucător pe Leo Messi.

De când a preluat-o pe Manchester City în urmă cu cinci ani, Pep Guardiola a reușit să câștige de 3 ori campionatul în Anglia, o dată Cupa Angliei, de 4 ori Cupa Ligii și de două ori Supercupa Angliei. Totodată, în sezonul 2017-2018, Manchester City a devenit singura echipă engleză care a obținut tripla istorică în competițiile interne: titlul în Premier League, Cupa Angliei și Cupa Ligii.

ADVERTISEMENT