Fotbal international

Pep Guardiola îl laudă pe Zinedine Zidane: ”A arătat cât de bun este”. Cine este cel mai redutabil rival

01.08.2020 | 13:05
Pep Guardiola il lauda pe Zinedine Zidane A aratat cat de bun este Cine este cel mai redutabil rival
ADVERTISEMENT

După ce sezonul din Premier League s-a încheiat, Pep Guardiola, antrenorul celor de la Mancester City, este preocupat acum de Liga Campionilor. De 10 ani nu a mai pus mâna tehnicianul pe acest trofeu, de pe vremea când era la Barcelona.

Manchester City a învins-o pe Real Madrid în tur, cu 2-1, iar spaniolii au nevoie de o victorie la două goluri diferență sau să înscrie de mai multe ori ca englezi  în deplasare pentru a merge mai departe. Meciul retur se va juca pe 7 august.

ADVERTISEMENT

”Am obținut un bun rezultat în deplasare. Dar dacă există o echipă care ar putea răsturna diferența aceea este Real Madrid. E genul de echipă care știe cum să se descurce în astfel de situații în Liga Campionilor”, a spus Pep Guardiola.

Pep Guardiola îl laudă pe Zinedine Zidane. Și-ar fi dorit să-l aibă coechipier

Antrenorul  lui Manchester City l-a lăudat pe francezul Zinedine Zidane: ”Ce jucător a fost, wow! Mi-ar fi plăcut să joc alături de el! Lumea crede că dacă e de la Real nu-l suport, dar dimpotrivă, mă bucur pentru ceea ce a realizat. A câștigat UEFA Champions League de 3 ori la rând, a luat campionatul în fața Barcelonei, asta arată cât de bun este”, a declarat Guardiola.

ADVERTISEMENT

Cel mai dificil oponent pentru spaniolul de pe banca lui City este însă Jurgen Klopp. Neamțul a reușit să câștige Liga Campionilor și campionatul în Anglia cu Liverpool.

”Este de departe cel mai redutabil rival. Dacă te lași dominat, te închide în careu și nu mai miști. Dacă îl domini tu, aleargă prin toate spațiile libere. Este echipa care îmi dă cel mai mult de gândit.

ADVERTISEMENT

Am zis mereu că Real este cea mai puternică echipă din istorie, ea m-a învățat să devin un antrenor mai bun. Acum Liverpool este cel mai teribil adversar cu care m-am confruntat în cariera de antrenor”, a adăugat Guardiola.

În cariera sa, spaniolul le-a mai antrenat pe Bayern Munchen și Barcelona. Are în palmares două Ligi ale Campionilor cu Barca, două campionate ale Angliei cu Manchester City, o Cupă a Angliei, 3 Cupe ale Ligii, 3 titluri și Supercupe cu Barcelona, două Cupe ale Spaniei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a câștigat de trei ori campionatul cu Bayern, de două ori Cupa Germaniei și de două ori Supercupa Angliei cu City.

ADVERTISEMENT