Fotbal international

Pep Guardiola, impresionat de Neymar. În ce condiții „ar mai fi câștigat 2-3 Ligi ale Campionilor”

28.04.2021 | 08:55
Pep Guardiola impresionat de Neymar In ce conditii ar mai fi castigat 23 Ligi ale Campionilor
ADVERTISEMENT

Deși evoluează la una dintre cele mai galonate echipe ale Europei și încasează un salariu astronomic (peste 3 milioane de euro pe lună), Neymar are un regret: nu a mai reușit de ani buni să facă performanță în cea mai importantă competiție intercluburi a fotbalului european.

Motivul? „Dacă ar mai fi rămas la Barcelona, echipa ar mai fi câștigat două sau trei Ligi ale Campionilor”, susține Pep Guardiola, antrenorul care a insistat pentru aducerea sa alături de Messi și Suarez, pe când brazilianul evolua la Santos, în țara natală.

ADVERTISEMENT

Cei doi se întâlnesc din nou, de data aceasta ca adversari, în semifinalele UCL. Manșa tur este programată miercuri seară, la ora 22:00, pe Parc de Princes din Paris.

Neymar, elogiat de Guardiola înaintea meciului direct din Champions League

Îmi amintesc că am văzut peste tot înregistrări cu Neymar şi mă gândeam că este regele lui Santos. Jucătorii rămâneau fără cuvinte. Dacă Neymar ar mai fi rămas la Barcelona, echipa ar mai fi câştigat două sau trei Ligi ale Campionilor.

ADVERTISEMENT

El, Messi şi Suarez erau cel mai valoros trio din lume. A plecat la Paris, ceea ce nu pare o decizie proastă. Sunt un admirator al său”, a declarat Pep Guardiola înaintea duelului cu PSG, dând, însă, asigurări că echipa sa va face tot ce-i stă în putință să acceadă în finala Champions League, o competiție cu totul și cu totul specială pentru antrenorul spaniol.

Premier League este trofeul cel mai important, dar Liga Campionilor este cel mai frumos”, a mai spus antrenorul care este aproape să aducă în visteria celor de la Manchester City un nou titlu de campioană.

ADVERTISEMENT

PSG nu renunță la Neymar și Mbappe. Cei doi sunt la final de contract

În altă ordine de idei, Neymar și Mbappe, cele două staruri din atacul lui Paris Saint Germain, se află la final de contract și ar putea fi tentați să accepte noi provocări din sezonul viitor. Asta deși oficialii echipei au venit cu propuneri extrem de tentante și s-au declarat optimiști în privința șanselor de a-i convinge să accepte prelungirea contractelor.

Cred că în curând vom avea nişte veşti care ne vor face pe toţi fericiţi. Vom avea cât de curând o situaţie mult mai concretă privind contractele lui Mbappe şi Neymar”, a anunțat Leonardo, directorul sportiv al echipei de pe Parc de Princes.

ADVERTISEMENT