Fotbal international

Pep Guardiola, record negativ al carierei după înfrângerea cu Manchester United! Prima oară când bifează şapte meciuri pierdute în campionat

09.03.2020 | 12:47
Pep Guardiola record negativ al carierei dupa infrangerea cu Manchester United Prima oara cand bifeaza sapte meciuri pierdute in campionat
ADVERTISEMENT

Manchester City a pierdut derby-ul cu Manchester United (0-2), iar Pep Guardiola a ajuns la al șaptelea meci pe care îl pierde în actualul sezon de Premier League, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în cariera de antrenor.

Recordul negativ al lui Pep Guardiola

Înfrângerea cu Manchester United a stabilit un record negativ pentru Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, care a ajuns la al șaptelea meci pe care l-a pierdut în actualul sezon de Premier League.

ADVERTISEMENT

De altfel, nu s-a mai întâmplat de pe vremea lui Sir Alex Ferguson ca Manchester United să câștige două dueluri cu Manchester City.

De-a lungul anilor, tehnicianul spaniol nu a pierdut niciodată un număr atât de mare de meciuri într-un sezon competițional, indiferent de echipele pe care le-a antrenat (Barcelona și Bayern Munchen).

ADVERTISEMENT

Un motiv pentru numărul mare de înfrângeri ale lui Manchester City pot fi determinate de hotărea privind excluderea „cetățenilor” din competițiile europene, dar și avansul mare de puncte pe care îl are Liverpool în campionat, trupa lui Pep Guardiola axându-se mai mult pe Champions League, competiție pe care speră să o câștige în premieră.

Guardiola, resemnat după înfrângerea cu United

Pep Guardiola a vorbit la finalul meciului cu Manchester United, dar le-a luat apărarea jucătorilor săi, despre care a spus că au făcut o partidă foarte bună: Am jucat bine pe toată durata meciului. În prima repriză trebuia să fim puțin mai agresivi, iar în a doua repriză ne-am descurcat mai bine”.

ADVERTISEMENT

„În general am jucat bine, dar îi felicit pe cei de la United pentru victorie”, a mai spus Pep Guardiola.

În urma înfrângerii, Manchester City rămâne pe locul 2 în Premier League, cu 57 de puncte, la distanță de 25 de puncte față de Liverpool, liderii autoritari din Anglia.

ADVERTISEMENT
  • 49 de ani a împlinit Pep Guardiola pe 18 ianuarie