News

Liderul de sindicat Ion Rădoi, pus sub control judiciar. Jurnaliștii prezenți la DNA, îmbrânciți de sindicaliști. Update

Liderul de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, a fost pus sub control judiciar. Jurnaliștii prezenți la DNA au fost îmbrânciți de sindicaliștii prezenți în fața instituției.
14.07.2021 | 23:45
Liderul de sindicat Ion Radoi pus sub control judiciar Jurnalistii prezenti la DNA imbranciti de sindicalisti Update
Liderul de sindicat Ion Rădoi, pus sub control judiciar. Jurnaliștii prezenți la DNA, îmbrânciți de sindicaliști. Sursa foto: INQUAM Photos / Ilona Andrei
ADVERTISEMENT
14-07-2021
20:46

Ion Rădoi, pus sub control judiciar. Jurnaliștii prezenți la DNA, îmbrânciți de sindicaliști

După mai multe ore de audieri, liderul de sindicat Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar pentru 30 de zile de către procurorii DNA, conform unui comunicat al instituției. 

Zeci de sindicaliști au venit miercuri seară la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a-l susține pe Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatului Liber din Metrou, care a fost audiat de procurori, de mai multe ore, într-un dosar de corupție.

La ieșirea din sediul DNA, sindicaliști prezenți la sediul parchetului au îmbrâncit jurnaliștii pentru a-i face culoar liderului USLM.

Ion Rădoi DNA Sursa foto: INQUAM Photos / Ilona Andrei
Ion Rădoi, pus sub control judiciar. Jurnaliștii prezenți la DNA, îmbrânciți de sindicaliști. Ion Rădoi DNA Sursa foto: INQUAM Photos / Ilona Andrei

Reamintim că miercuri, 14 iulie, Rădoi a fost audiat în urma perchezițiilor făcute de anchetatori la locuința acestuia, la sediul Sindicatului Liber din Metrou și la sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că joi au loc percheziții în 16 locații din Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov.

Sunt vizate Sindicatul Liber de la Metrou, locuinţa lui Ion Rădoi, liderul sindical, dar şi primăriile sectoarelor 3 şi 5.

ADVERTISEMENT

Percheziţii DNA la Sindicatul Liber de la Metrou, în locuința liderului Ion Rădoi şi la primăriile sectoarelor 3 și 5

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2021”, a transmis DNA.

„În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituţii publice,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare, citate de Digi24, dosarul a fost deschis după plângerea făcută de ministrul Transporturilor în această primăvară. Cătălin Drulă le-a declarat război sindicaliștilor după greva acestora.

Perchezițiile au loc și la reședințele mai multor persoane fizice, inclusiv la cea din Sinaia a lui Ion Rădoi. În anchetă sunt vizate fapte abuz în serviciu, trafic de influență, dar și zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

În ziua în care a avut loc greva neanunțată, foarte mulți călători s-au înghesuit în transportul în comun de la suprafață. Astfel, s-a produs riscul de răspândire rapidă a Covid-19.

Cătălin Drulă și războiul cu sindicaliștii de la Metrou

Ministrul Transporturilor a anunțat că greva organizată spontan de reprezentanții sindicatului nu va rămâne fără urmări. Demnitarul a precizat, la momentul respectiv, că a sesizat DNA.

ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă a explicat că o asemenea faptă este ilegală în timpul stării de alertă și a pus în pericol sănătatea oamenilor. Acesta a menționat că protestul a avut loc din cauza notificării primite de sindicaliști de a elibera spațiile comerciale.

De altfel, aceasta ar fi o altă ilegalitate. Procurorii verifică modul în care erau închiriate respectivele spații comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

Contractul de închiriere expirase încă din anul 2018. Totuși, comercianții au continuat să utilizeze construcțiile. În acest context, DNA verifică modul în care în sectoarele 3 și 5 încă funcționează asemenea spații comerciale, cu toate că procesul de demolare al acestora a început din primăvară.

ADVERTISEMENT