Fotbal international

Performanţă uriaşă la 35 de ani! Cristiano Ronaldo urcă pe locul 2 în topul oficial al celor mai prolifici marcatori din istorie

21.07.2020 | 18:24
Performanta uriasa la 35 de ani Cristiano Ronaldo urca pe locul 2 in topul oficial al celor mai prolifici marcatori din istorie
Cristiano Ronaldo, după golul 50 din Serie A. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo rămâne o măşină de goluri, chiar dacă a trecut de 35 de ani. Cu cele două reuşite în poarta lui Lazio, portughezul a urcat pe locul 2 în topul celor mai multe goluri oficiale înscrise.

Dubla contra lui Lazio l-a făcut pe lusitan primul fotbalist care reuşeşte să marcheze de cel puţin 50 de ori în 3 dintre cele mai puternice 5 campionate ale lumii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ronaldo este jucătorul care a avut nevoie de cele mai puţine partide pentru a atinge borna 50 în Serie A. Înaintea lui, Şevcenko şi Ronaldo, brazilianul, jucaseră 68 şi 70 de meciuri. Cristiano a făcut-o în 61 de partide.

Cristiano Ronaldo, 18 goluri peste Messi

Chiar dacă a plecat de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo poartă în continuare un război al performanţelor, de la distanţă, cu Messi. Cu cele două reuşite contra lui Lazio, lusitanul a acumulat 734 de goluri oficiale.

ADVERTISEMENT

E pe locul doi în istoria fotbalului, la egalitate cu Romario. Messi are „doar“ 716 şi e al cincilea. Iată care sunt ceilalţi 3 mari golgheteri din istoria fotbalului.

Locul 5. Lionel Messi – 716 goluri

Lionel Messi, 33 de ani, este în continuare omul numărul unu de la FC Barcelona şi naţionala Argentinei. „Puricele“ este considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist din istorie (mulţi mizează şi pe Cristiano pentru acest titlu). La doar 18 goluri în spatele marelui rival, Messi îl poate întrece, ţinând cont că e cu doi ani mai mic. Dar, la cum arată Ronaldo, retragerea nu pare prea aproape. Duelul continuă!

ADVERTISEMENT

Locul 4. Gerd Muller – 720 de goluri

„Bombardierul“ i se spunea lui Ger Muller. Şi pe bună dreptate. Are 565 de goluri marcate doar pentru Bayern Munchen şi 68 pentru naţionala mare a Germaniei de Vest, dar a mai înscris şi pentru Nordlingen, Fort Lauderdale sau Smith Brother Lounge. În total, are 720 de reuşite. „Bombardier“!

Locul 2. Cristiano Ronaldo – 734 de goluri

Nu, nu am greşit. Cristiano Ronaldo, de cinci ori Balon d’Or, este locul 2, pentru că e la egalitate cu Romario, cu 734 de goluri. Are 99 de reuşite pentru Portugalia, în 164 de selecţii. La nivel de club, a început să marcheze din ţara natală. Astfel, avem:

ADVERTISEMENT
  • Sporting: 5 goluri în 31 de meciuri
  • Manchester United: 118 goluri în 292 de meciuri
  • Real Marid: 450 de goluri în 438 de meciuri!
  • Juventus: 62 de goluri în 85 de meciuri

Evident că vorbim despre toate competiţiile. Şi nici nu s-a terminat sezonul. Până începe următorul, sunt toate şansele ca lusitanul să-l depăşească pe Romario. Şi, cine ştie?, poate să devină chiar şi numărul 1, înainte de retragere. La cum arată, este destul de probabil.

Locul 2. Romario – 734 de goluri

Romario a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii în perioada anilor ’90. Campion mondial cu Brazilia, în 1994, el a confirmat şi la echipele de club. Recunoscut ca un atacant cu foarte mult sânge rece, Romario a marcat mult pentru cluburi precum Barcelona şi Vasco da Gama, dar cariera l-a purtat pe 5 continente: America de Sud, Europa, Asia, Australia şi America de Nord. În total, are 734 de reuşite.

Locul 1. Pele – 767 de goluri

Pele spune tot timpul că a marcat 1284 de goluri în 1375 de meciuri. Aşa o fi, dar multe dintre jocurile respective nu au fost tocmai oficiale. Conform statisticilor, Pele este autorul a 767 de goluri în 831 de partide. La doar 33 de reuşite peste Cristiano Ronaldo, s-ar putea să îşi piardă tronul la finalul sezonului următor, pentru că lusitanul a marcat 34 în acest sezon şi mai are nişte meciuri.

 

Cei care n-au prins top 5

În spatele lui Messi, se află jucători legendari, care au strâns, împreună, mii de goluri. Vi-i amintim doar pe următorii 8:

  • Ferenc Puskas – 706 goluri
  • Josef Bican – 636 de goluri
  • Eusebio – 615 goluri
  • Ferenc Deak – 554 de goluri
  • Arthur Friedenreich – 554 de goluri
  • Zlatan Ibrahimovici – 542 de goluri
  • Zico – 525 de goluri
  • Alfredo di Stefano – 516 goluri
ADVERTISEMENT
Tags: