Sport

Performanță uriașă pentru judo-ul românesc! Adrian Șulcă a cucerit medalia de aur la Europenele de juniori. Reacția lui Cozmin Gușă

Judoka Adrian Șulcă a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene destinate juniorilor. O performanță care îl determină pe Cozmin Gușă să fie optimist în privința Jocurilor Olimpice de la Paris.
11.09.2021 | 11:56
Performanta uriasa pentru judoul romanesc Adrian Sulca a cucerit medalia de aur la Europenele de juniori Reactia lui Cozmin Gusa
ADVERTISEMENT

Judo-ul românesc are viitor. Adrian Şulcă se întoarce din Luxemburg cu medalia de aur, după victoria obținută vineri, în finala categoriei 73 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de juniori, în fața slavonului Jus Mecilosek.

Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a fost atât de entuziasmat de această performanță încât nu a ezitat să-și exprime – printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare – convingerea că tânărul clujean va triumfa și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, programată în 2024, la Paris.

ADVERTISEMENT

Până să acceadă în ultimul act, Adrian Şulcă a trecut, rând pe rând, de rusul Kantemir Khazhmetov, moldoveanul Ion Tonofrei, spaniolul Javier Pena Insausti şi italianul Vincenzo Pelligra. Practic, este prima medalie obținută la Campionatele Europene din Luxemburg, unde țara noastră are nu mai puțin de opt reprezentanți: cinci la masculin și trei la feminin.

Adrian Șulcă a cucerit aurul la Campionatele Europene de Judo pentru juniori

Avem CAMPION EUROPEAN DE JUDO: ADRIAN ȘULCĂ a câștigat azi competiția de juniori din Luxemburg, învingându-și adversarii în mod autoritar, confirmând astfel speranțele noastre pentru #Paris2024”, a transmis Cozmin Gușă, imediat după finala categoriei 73 de kilograme.

ADVERTISEMENT

Legitimat la U CSM Cluj-Napoca, Adrian Șulcă a obtinut, cu cinci ani în urmă, prima performanță remarcabilă carierei, respectiv medalia de argint la Campionatele Naționale U 18 de la Mureșag (n.r. 66 Kg), transformată ulterior în aur la edițiile din 2017 si 2018, categoriile 66 kg, respectiv 73 kg.

„Dacă vrei să fii regele junglei, trebuie să te antrenezi ca un leu!”

După succesul de la Campionatele Europene pentru juniori, gândurile tânărului judoka se îndreaptă spre Paris, unde va avea loc – în 2024 – cea de-a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice. Speră să aducă României o nouă medalie, dar nu neglijează nici studiile, mai ales că a fost admis la Universitatea Nihon din Tokyo și are ocazia să lucreze cu antrenori de talie mondială.

ADVERTISEMENT

Să fac facultatea la Tokyo, în inima Japoniei, este un lucru extraordinar pentru mine, nu am cuvinte să îmi exprim bucuria! Practic, am ocazia să mă pregătesc cu cei mai buni din lume și să învăț la o universitate de prestigiu din Japonia.

 Antrenorii mei s-au interesat de asta. Am fost acolo o dată, m-au văzut și antrenorii din Japonia, au zis că mă mișc destul de bine și că le-ar plăcea să mă aibă la ei în sală.

ADVERTISEMENT

Am dat un examen tip interviu, unde le-am zis mai mult despre personalitatea mea și lucrurile pe care le știu eu despre Japonia. Îmi place foarte mult Japonia, în primul rând îmi place sushi-ul.

Pe partea sportivă, am fost tot timpul un mare fan al sportivilor japonezi, mai ales când e vorba de judo. Japonezii practică un judo pur, curat, iar asta îmi place foarte mult.

Acolo voi avea și cu cine să discut idei inovatoare pe plan internațional, mi se pare o oportunitate foarte mare”, povestea Adrian Șulcă, într-un interviu acordat recent pentru lead.ro, mărturisind fără ezitare și motto-ul după care se ghidează în carieră: „Dacă vrei să fii regele junglei, trebuie să te antrenezi ca un leu!”.

ADVERTISEMENT