News

O femeie a dispărut de acasă în Sectorul 4. Poliția Capitalei cere ajutorul populației

Poliția Capitalei solicită sprijinul populației pentru a depista o femeie din Sectorul 4 care a plecat de acasă în data de 13 iunie. Oamenii sunt rugați să sune la 112 dacă pot ajuta.
15.06.2022 | 13:04
O femeie a disparut de acasa in Sectorul 4 Politia Capitalei cere ajutorul populatiei
O femeie a dispărut de acasă. Poliția încearcă să o găsească. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Femeia și-a părăsit domiciliul în jurul orei 18:00 și nu s-a mai întors, conform unui comunicat al DGPMB. Persoana dispărută se numește Tereza Scurtu, are 83 de ani și are următoarele semnalmente, conform comunicatului: ”înălţime – 1,60 m, greutate – 55 kg, păr alb, tuns scurt. La data dispariţiei purta o bluză de trening albastră, pantaloni negri, şapcă albastră tricotată, ochelari de vedere, pantofi sport de culoare albastră”.

Persoană dispărută în București

Poliția roagă toate persoanele care au văzut-o sau pot oferi detalii despre acest caz să anunțe Poliția Capitalei, apelând numărul unic de urgență 112.

ADVERTISEMENT

Statisticile sunt îngrijorătoare în România. Ultimele cifre oficiale, care datează din urmă cu câțiva ani, arată că peste 5.000 de copii dispar în țara noastră în fiecare an.

Potrivit unui comunicat Salvați Copiii România, „5.078 de minori au disparut de acasă, dintre care 151 cu vârste pana la 10 ani, 1.410 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani și 3.517 mai mari de 14 ani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție”. 95% dintre cazuri sunt plecări voluntare.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți copii trăiesc situații de viață în care fuga de acasă pare să fie cea mai bună soluție. Au nevoie de sprijinul nostru imediat și consistent pentru a realiza că este o falsă soluție, este un risc suplimentar pentru exploatare, abuz, trafic de copii.

O atenție deosebită trebuie acordată copiilor din centrele de ocrotire și copiilor lipsiți de protecție parentală, urmare a fenomenului migrației economice.

ADVERTISEMENT

Fuga reprezintă în viziunea lor o soluție pentru toate problemele cu care se confruntă, fără să realizeze că, dincolo de ușa casei sau a instituției de protecție sunt adesea provocări mai mari, greu de gestionat. Aceste situații cu care ne confruntăm trebuie abordate urgent prin crearea unor mecanisme eficiente de prevenire adresate deopotriva copiilor și adulților care îi au în grijă”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al ONG-ului.

În cazul persoanelor vârstnice, dispariția se produce de cele mai multe ori pe fondul unor probleme de sănătate. În acest moment, pe site-ul Poliției Române există nu mai puțini de 960 de persoane dispărute.

ADVERTISEMENT
Tags: