News
notix pixel id

Trecerea prin boală asigură foarte puțină protecție în fața variantei Omicron. Anunțul OMS

Trecerea prin boală nu garantează protecția față de infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului. În Africa de Sud se înregistrează o ridicată de reinfectare a persoanelor care au avut deja Covid.
02.12.2021 | 23:21
Trecerea prin boală asigură foarte puțină protecție în fața variantei Omicron. Anunțul OMS
Mutația Omicron, potențial crescut de a reinfecta persoanele trecute prin boală. Concluzia cercetătorilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un prim studiu realizat de cercetătorii din Africa de Sud pe varianta Omicron a coronavirusului a scos în evidență o serie de aspecte destul de îngrijorătoare, citat de New York Times.

Din datele preliminare, oamenii de știință au ajuns la concluzia că noua mutație are o capacitate ”considerabilă” de a se sustrage imunității pe care o persoană a acumulat-o de la o infecție anterioară.

Descoperirea cercetătorilor din Africa de Sud indică faptul că noua variantă ar putea provoca un val substanțial de infecții, chiar și în populațiile cu niveluri ridicate de anticorpi, scrie si Sky News.

ADVERTISEMENT

Mutația Omicron, potențial crescut de a reinfecta persoanele trecute prin boală. Concluzia cercetătorilor

La mai bine de o săptămână de la depistarea variantei Omicron, cercetătorii din Africa de Sud își intensifică investigaţiile pentru a înţelege transmisibilitatea, gravitatea şi impactul acestei noi variante.

Primele date care survin din această zonă nu sunt deloc îmbucurătoare. Cercetătorii de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud avertizează că descoperirea lor are implicații importante pentru sănătatea publică.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din această țară au analizat aproape 2,8 milioane de cazuri confirmate de Covid-19 în Africa de Sud din martie 2020 până în prezent. Din acest total, ei au descoperit 35.670 de reinfecții.

Conform analizelor, riscul de reinfectare a fost mai mic în valurile Beta și Delta decât primul val de cazuri din martie 2020 cauzat de varianta originală a virusului.

ADVERTISEMENT

În prezent, sud-africanii au descoperit că riscul de reinfecție în valul Omicron este de 2,4 ori mai mare decât în ​​primul val.

”Avem dovezi a unei creșteri substanțiale a riscului de reinfecție care este în concordanță cu momentul apariției variantei Omicron în Africa de Sud”, spun cei care au realizat cercetarea.

ADVERTISEMENT

OMS: Cercetătorii sud-africani își vor intensifica cercetările

OMS a anunțat, într-un comunicat, că specialiștii sud-africani din domeniul sanitar îşi intensifică acum investigațiile pentru a înțelege transmisibilitatea, gravitatea şi impactul acestei noi tulpini atât față de diagnosticarea şi tratarea Covid-19, cât și față de eficiența vaccinării.

Aceste informații preliminare din Africa de Sud vin în ziua în Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a estimat că în lunile următoare, noua mutație Omicron ar putea înlocui Delta ca variantă dominantă în Europa.

ADVERTISEMENT

Reamintim că tulpina Omicron a fost semnalată pentru prima dată în Africa de Sud, săptămâna trecută, iar între timp a fost detectată în 27 de state ale lumii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri