News

Persoanele peste 65 de ani au vreo restricție de a ieși din casă în starea de alertă? Răspunsul autorităţilor

16.05.2020 | 15:30
Persoanele peste 65 de ani au vreo restrictie de a iesi din casa in starea de alerta Raspunsul autoritatilor
ADVERTISEMENT

Persoanele peste 65 de ani au întrebat dacă au vreo restricție de a ieși din casă în starea de alertă, astfel că autoritățile au venit cu răspunsuri importante.

Persoanele peste 65 de ani au vreo restricție de a ieși din casă în starea de alertă?

România a intrat, oficial, în starea de alertă, începând cu 15 mai. Acest lucru nu presupune că am scăpat de toate măsurile impuse până acum, motiv pentru care persoanele peste 65 de ani se întreabă dacă au vreo restricție de a ieși din casă în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au venit cu răspunsuri importante la această întrebare și au anunțat ce decizie a fost luată în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

„Hotărârea CNSSU nr. 24 cu privire la declararea stării de alertă nu restricționează deplasarea persoanelor de peste 65 de ani. Acestea pot părăsi domiciliul în orice interval orar doresc”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, cei peste această vârstă vor putea ieși acum din case oricând vor dori pe perioada stării de alertă, fără a mai fi nevoie de a avea asupra lor declarația pe propria răspundere.

Ce recomandă autoritățile

Chiar și așa, autoritățile le recomandă persoanelor trecute de această vârstă să iasă din casă doar dacă au motive bine întemeiate, întrucât pericolul reprezentat de noul coronavirus nu a trecut.

ADVERTISEMENT

„Rămâne însă valabilă recomandarea de a limita pe cât de mult posibil deplasările și de a evita locurile aglomerate mai ales pentru persoanele din categoriile vulnerabile pentru a reduce riscul infectării cu noul Coronavirus”, se mai arată în decizia luată de CNSSU.

Așadar, persoanele peste 65 de ani nu mai au au vreo restricție de a ieși din casă în starea de alertă, însă este de recomandat ca ieșirile să se facă doar cu motive bine întemeiate, pentru a limita pe cât posibil șansele de a se infecta cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT