News

Un pescar român a făcut valuri pe internet după o captură bizară! Ce pește a împărțit internetul în două

Un pescar român a prins o specie ciudată de pește. Pentru că nu știa cu ce are de a face, el a cerut sfatul altor pescari, iar ciudățenia a împărțit internetul în două.
19.06.2022 | 16:15
Un pescar roman a facut valuri pe internet dupa o captura bizara Ce peste a impartit internetul in doua
Un pescar român a prins un pește ciudat. Sursa foto. wowbiz.ro.
ADVERTISEMENT

Un pescar român a avut parte de o experiență aparte atunci când a scos firul undiței din apă. Bărbatul nici nu-și imagina ce captură neașteptată avea să îl surprindă. După ce a inspectat peștele mai atent, pescarul s-a decis să ceară ajutorul altora, pentru a identifica ce fel de specie i-a mușcat momeala din undiță.

Peștele care a împărțit internetul în două! Ce a prins, pescarul?

Pescarul a deslușit misterul, însă unele teorii ale internauților au întrecut orice imaginație. Pentru că nu știa nimic despre captura sa, bărbatul a cerut ajutorul pe un grup de pe rețelele de socializare. Dedicat pescarilor, grupul  i-a dat pescarului mai multe răspunsuri decât se aștepta. Postarea sa a strâns peste o mie de comentarii, iar fiecare pescar a venit cu propria lui teorie:

ADVERTISEMENT

„O specie de pește f. f. invazivă! Acum circa 50 de ani, nu se prindeau decât pe litoral! Acum, de când s-a dat în funcție canalul, au pătruns pe Dunăre în sus, până la baraj și pe toate vărsările de râuri, bălți de revărsare a Dunării. Și de aici, pe toate păsările de baltă s-au răspândit, până în apele de munte!

Sunt o pagubă și un pericol iminent, pentru fauna piscicolă din România! Tot așa și cu acel Somn African! Asta este guvide toată ziua, au fost și încă sunt aduși din porturile Mării Negre pe Dunăre prin balastul de la barje. Au o capacitate extraordinară de a se adapta, drept urmare și dimensiunea”, susțin pescarii.

ADVERTISEMENT

”Ucide-l că îi un monstru și îi pe cale de dispariție”

”În mod normal în Marea Neaga ating între 10 și 20 cm dar pe Dunăre nu cresc mai mult de 10-12 cm. Cum zicea un coleg mai sus, dacă pui și un muc în cârlig tot trage.

După cum íl văd eu este o Moacă dacă a fost prins pe un râu de munte, un pește foarte sensibil la poluate la devierea cursurilor ale râului în zona unde sunt eu în urmă cu vreo 30-35 ani erau mulți.

ADVERTISEMENT

Acum cred că nu mai sunt pentru că, de vreo 10 ani nu am mai văzut./ Guvidul sau strunghiul este un pește de apă sărată, care s-a adaptat la cea dulce și este specie invazivă. Se hrănește cu icrele și puietul celor indigene.

Per total este foarte bun în tigaie, dar dăunător pentru apa în care l-ai prins/ Ucide-l că îi un monstru și îi pe cale de dispariție”, sunt alte comentarii.

ADVERTISEMENT