News

Peste 1.300 de români au fost amendați în ultimele 24 de ore pentru că nu au respectat măsurile de protecție în vreme de pandemie

18.07.2020 | 15:03
Peste 1300 de romani au fost amendati in ultimele 24 de ore pentru ca nu au respectat masurile de protectie in vreme de pandemie
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți români nu respectă legile de protecție sanitară impuse de autorități, în plină pandemie de Covid-19.

În aceste condiții, polițiștii au fost nevoiți să dea 1.349 de amenzi acelor persoane care nu au respectat legea.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 610 apeluri la numărul unic de urgență 112.

Peste 1000 de români au fost amendați în ultimele 24 de ore pentru că nu au respectat legea

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 1.349 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 451.970 de lei.

ADVERTISEMENT

Oamenii au încălcat prevederile legii nr. 5/2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Conform stiripesurse, care citează Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu 4 iulie, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei care doresc să semnaleze orice neregulă sau nerespectare a legii pot să sune la acest număr de telefon pentru a ajuta autoritățile să identifice sursa problemei și să ia măsurile corespunzătoare.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 20,00”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni, în plină stare de urgență, polițiștii și jandarmii au amendat peste 300.000 de români, cu o sumă de peste 20 de milioane de euro. Cu toate acestea, deși banii urmau să fie investiți în sistemul de sănătate, CCR a decis la sesizarea Avocatului Poporului că aceste amezi sunt neconstituționale și tot efortul a fost degeaba.

Ludovic Orban și Raed Arafat s-au plâns în nenumărate rânduri că românii nu pot fi convinși să respecte regulile decât cu amenzi foarte mari.

ADVERTISEMENT