News

Peste 10.000 de carduri cu vouchere sociale au fost blocate. Ce au făcut românii cu ele

Marcel Boloș, ministrului investițiilor și proiectelor europene, a anunțat că peste 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost blocate. Ce au încercat să facă oamenii cu ele.
16.08.2022 | 17:36
Peste 10000 de carduri cu vouchere sociale au fost blocate Ce au facut romanii cu ele
Peste 10.000 de carduri cu voucherele sociale, blocate. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Până în prezent, peste 2,5 milioane de români au primit carduri cu vouchere sociale în valoare de 250 lei. Numărul lor va crește din septembrie, după ce încă 150.000 de români vor deveni eligibili.

Peste 10.000 de carduri cu voucherele sociale, blocate. Românii au încercat să le vândă sau să-și cumpere alcool

Nici nu au intrat bine în posesia cardurilor cu voucherele sociale de 250 de lei, că mii de românii au încercat deja să le valorifice în mod fraudulos.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al ministrului investițiilor și proiectelor europene, până în prezent, peste 10.000 de carduri pe care românii primeau vouchere sociale au fost deja blocate.

Beneficiarii care nu-și mai pot utiliza cardurile se află în această situație pentru că le-au vândut sau pentru că au încercat să le folosească pentru cumpărarea de alcool.

ADVERTISEMENT

”Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere.

Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță că pe data de 3 septembrie se va încheia a doua emisiune de carduri. Aceasta care va include persoanele omise de pe listele inițiale, dar și pe cele care au devenit eligibile după data de 1 iunie. Va fi un număr de circa 150.000 de noi beneficiari.

Suma de 250 de lei care reprezintă a doua tranșă din ajutorul social va intra pe carduri la data de 8 septembrie.

ADVERTISEMENT

Ministerul Fondurilor Europene: ”Este interzisă înstrăinarea cardurilor. Acest lucru se sancționează conform legii”

Cei care au în plan vânzarea cardului pe care l-au primit trebuie să știe că legea interzice acest lucru. Cetățenii care nu țin cont de prevederile legale vor fi sancționați.

Autoritățile precizează clar că acestea cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari.

”În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate”.

ADVERTISEMENT