News

Peste 100 de hoteluri de pe litoral se vor redeschide de la 1 iunie. Câți turiști sunt așteptați în prima săptămână

19.05.2020 | 16:29
Peste 100 de hoteluri de pe litoral se vor redeschide de la 1 iunie Cati turisti sunt asteptati in prima saptamana
ADVERTISEMENT

Peste 100 de hoteluri de pe litoralul românesc, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare, se vor redeschide de la 1 iunie, atunci când va fi permis accesul și pe terase.

Peste 100 de hoteluri de pe litoral se vor redeschide de la 1 iunie

Conform Antena 3, Organizația Patronală Mamaia-Constanța (OPMCTA) a anunțat că peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor redeschide în jurul datei de 1 iunie.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează 35.000 de locuri de cazare, organizația patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turiști se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie.

”Majoritatea hotelurilor care se deschid au și terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar și cele fără terasă vor putea primi turiști”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.

ADVERTISEMENT

Numărul turiștilor de pe litoral va crește în a doua săptămână din iunie

Acest lucru va fi posibil pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room service sau delivery. În paralel, vor fi deschise și terasele restaurantelor independente de pe litoral.

”În prima săptămână din iunie a anului trecut gradul de ocupare era tot de 25-30%. Fiind vorba, însă, de un număr de hoteluri de patru ori mai mare decât al celor care se deschid anul acesta la 1 iunie, firește că și turiștii erau de patru ori mai mulți”, a explicat Anca Nedea.

ADVERTISEMENT

Ea se așteaptă ca în a doua săptămână din iunie numărul turiștilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în weekend-ul 7-8 iunie, când, în mod tradițional, românii vin în minivacanță la mare.

”Dacă până acum mulți iubitori ai litoralului românesc au așteptat să vadă ce se întâmplă cu deschiderea hotelurilor, anunțul de ieri potrivit căruia terasele se redeschid la 1 iunie i-a făcut pe mulți să se hotărască să își rezerve vacanțe la mare”, a mai spus Anca Nedea.

ADVERTISEMENT

Relaxarea măsurilor în domeniul HoReCa se va face, cel mai probabil, în două etape, totul depinzând însă de evoluția cazurilor de infectare cu COVID-19 în țara noastră. Primele localuri care se deschid, dacă aceste condiții epidemiologice se mențin, sunt terasele. Ele vor funcționa după cum urmează: la exterior după 1 iunie și la interior, parţial, în 15 iunie.

ADVERTISEMENT