News

Peste 100 de morți și sute de răniți după un atac cu dronă la o academie militară. Tragedia, produsă în Siria

Un adevărat masacru a avut loc în Siria: peste 100 de morți și sute de răniți au fost raportați după un atac cu dronă la o academie militară.
06.10.2023 | 08:56
Peste 100 de morti si sute de raniti dupa un atac cu drona la o academie militara Tragedia produsa in Siria
Tragedie în Siria: 110 morți și peste 200 de răniți după un atac cu dronă la o academie militară. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 100 de morți și sute de răniți au fost raportați după un atac cu dronă la o academia militară. Tragedia, produsă în Siria, a avut loc în timpul ceremoniei de absolvire.

Tragedie în Siria: 110 morți și peste 200 de răniți după un atac cu dronă la o academie militară

Atacul a avut loc la o academie militară din provincia Homs, centrul Siriei. Bilanțul morților indica, inițial, cel puțin 80 de victime. Ulterior, numărul deceselor a ajuns la 112 decese și peste 200 de răniți.

ADVERTISEMENT

Atacul a provocat ”112 morţi, inclusiv 21 de civili şi cel puţin 2o0 de răniţi!, potrivit unui nou raport al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), o organizație cu sediul în Regatul Unit.

Și-au pierdut viața atât civili, cât și militari. Atacul sângeros s-a petrecut la scurt timp după ce ministrul sirian al apărării a părăsit zona academiei. Acesta a ținut un discurs la evenimentul de absolvire, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Armata Siriei a precizat, într-un comunicat, că dronele încărcate cu explozibili au vizat ceremonia pe măsură ce evenimentul s-a încheiat. Autoritățile au acuzat insurgenții ”susținuți de forțele internaționale cunoscute” pentru atac și au spus că unii dintre răniți sunt în stare critică, inclusiv femei și copii.

Vorbim de unul dintre cele mai sângeroase atacuri care au avut loc vreodată asupra unei clădiri a armatei siriene. Până în acest moment, niciun grup terorist nu a revendicat atacul.

ADVERTISEMENT

Imediat după ceremonie, oamenii au coborât în ​​curtea unității și explozibilii au lovit. Nu știm de unde a venit atacul. Cadavre erau aruncate peste tot”, a spus un bărbat sirian, martor al masacrului.

Imagini terifiante apărute pe internet. Morți împrăștiați și bălți de sânge

Imaginile care au apărut de la acest atac pe site-urile de socializare arată amploarea tragediei. Se văd bălți de sânge într-o curte mare și zeci de cadavre aruncate pe caldarâm.

ADVERTISEMENT

După acest atac, forțele guvernamentale siriene au răspuns cu bombardamente care au vizat regiunea Idleb, ultimul bastion rebel din nord-vestul ţării. OSDH a menționat opt morți și 30 de răniți.

După tragedia din Homs, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a spus că ”este profund îngrijorat”. La rândul său, emisarul special al ONU pentru Siria, Geir Pedersen, a cerut joi ”o dezescaladare imediată” a violenței în Siria.

ADVERTISEMENT