News

Peste 1000 de pisici, salvate înainte de a ajunge la abator. Urmau a fi vândute drept carne de porc sau oaie

Poliția chineză a salvat peste 1.000 de pisici dintr-un camion aflat în drum spre abator. Animalele urmau să fie vândute drept carne de porc sau de oaie.
25.10.2023 | 23:21
Peste 1000 de pisici salvate inainte de a ajunge la abator Urmau a fi vandute drept carne de porc sau oaie
Peste 1000 de pisici, salvate înainte de sacrificare. Trebuiau să ajungă la abator, apoi vândute drept carne de porc sau oaie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Peste 1000 de pisici au fost salvate înainte de a ajunge la abator. Animalele urmau a fi vândute drept carne de porc sau oaie. Acest grav incident a fost consemnat în China.

Peste 1000 de pisici, salvate înainte de sacrificare. Trebuiau să ajungă la abator, apoi vândute drept carne de porc sau oaie

Încă din anul 2020, în China, pentru prima dată în istoria acestei țări, a fost interzis consumul cărnii de pisică și de câine. Orașul Shenzhen interzicea comercializarea şi consumul de carne de câine şi de pisică.

ADVERTISEMENT

Anterior, în debutul aceluiași an, în China erau interzise consumul şi comercializarea cărnii de animale sălbatice, din cauza cărora se presupune că s-ar fi răspândit pandemia de coronavirus. O statistică prezentată de Organizaţia Humane Society International indica faptul că în China sunt uciși anual pentru consumul cărnii 10 milioane de câini şi 4 milioane de pisici.

Între timp, în unele părți ale Chinei încă se mai practică sacrificarea acestor animale. Recent, poliția din China a salvat peste 1000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator.

ADVERTISEMENT

Agenții din orașul din Zhangjiagang, în provincia Jiangsu, au acționat după un pont primit de la activiștii pentru  protecția animalelor. Poliția a depistat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației de știri afiliate statului chinez, The Paper, citat de The Straits Times.

Iubitorii acestor necuvântătoare au urmărit mașina cu pisici timp de aproape o săptămână. Apoi, au descoperit zeci de lăzi de lemn care conțineau aproximativ 20 de pisici.

ADVERTISEMENT

Dacă poliția nu ar fi intervenit, toate aceste pisici ar fi fost sacrificate și trimise spre sudul Chinei. Aici, ar fi fost servite ca frigărui de porc și miel, precum și cârnați, scrie sursa citată.

Ce s-a întâmplat cu pisicile salvate

Poliția și instituțiile abilitate din China au confiscat pisicile de la traficanți și le-au trimis într-un adăpost din apropiere. Toată această afacere s-ar fi ridicat la suma de 20.500 de dolari. Raportul poliției chineze nu a menționat dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau înregistrate ca animale de companie.

ADVERTISEMENT

Un activist a declarat pentru presa locală că traficanții ar vinde o jumătate de kilogram de carne de pisică pentru aproximativ 4 dolari. Animalele erau trecute drept carne de oaie sau de porc. Fiecare pisică cântărește aproximativ patru până la cinci kilograme după ce este procesată.

În 2013, tot în China, alte 1000 de pisici erau salvate în Guangzhou. Și atunci, la fel ca în prezent, animalele erau destinate să ajungă în farfuriile oamenilor sub alte descrieri.

ADVERTISEMENT
Tags: