Life

Peste 300 de căsuțe din turtă dulce s-au vândut la un târg de Crăciun din Alba: “Avem un mare succes.” Banii, donați pentru o cauză nobilă

La un târg de Crăciun din județul Alba s-au vândut peste 300 de căsuțe din turtă dulce în timp record. Banii vor fi donați în scop caritabil.
11.12.2022 | 13:47
Peste 300 de casute din turta dulce sau vandut la un targ de Craciun din Alba Avem un mare succes Banii donati pentru o cauza nobila
Căsuțele din turtă dulce au avut un mare succes la un târg de Crăciun din județul Alba. Sursa foto: Capturi Pro TV/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Voluntarii din județul Alba au avut o mare surpriză după ce au vândut peste 300 de căsuțe din turtă dulce la un târg de Crăciun. În doar câteva minute, vizitatorii le-au cumpărat pe toate. Banii vor ajunge la o cauză nobilă.

Mai multe de 300 de căsuțe din turtă dulce s-au vândut la un târg de Crăciun din Alba, în doar câteva minute

În județul Alba, zeci de voluntari ai comunității săsești au muncit timp de câteva zile pentru a coace și decora figurinele de turtă dulce, pe care au reușit să le vândă în doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

Banii obținuți din vânzarea acestora au fost donați pentru cei aflați în dificultate.

În urmă cu 16 ani a început povestea căsuțelor din turtă dulce. De atunci, în fiecare an, ajutoarele lui Moș Crăciun prepară și decorează sute de figurine înainte de sărbători.

Bunătățile din turtă dulce sunt preparate după rețete săsești, iar apoi sunt scoase la vânzare. Anul acesta, voluntarii au pregătit cantități mari de turtă dulce și au mare succes cu dulciurile pe care le vând.

ADVERTISEMENT

“Am pregătit multă, multă turtă dulce, aproximativ 200 de kg anul acesta. Avem un mare succes anul acesta și ne bucurăm că putem face o faptă bună.”, a declarat o voluntară pentru Știrile Pro TV.

Căsuțele s-au vândut în doar câteva minute anul acesta, lucru care i-a surprins pe cei care le-au pregătit.

ADVERTISEMENT

“Am făcut extrem de multe căsuțe anul acesta. Am avut în jur de 300 și s-au vândut în 6-7 minute. A fost supriză și pentru noi.”, a spus o altă voluntară.

Decorarea unei căsuțe durează câteva ore

Este nevoie de multă muncă pentru a crea o singură căsuță de turtă dulce, la care se lucrează timp de câteva ore. Din fericire, merită efortul, dat fiind faptul că se vând imediat.

ADVERTISEMENT

“Aceasta care arată ca brodată îmi ia cam la trei ore să o fac. Este timp record, în cinci minute m-am întors și nu mai aveam nicio căsuță pe masa.”, a explicat unul dintre voluntari.

Unele căsuțe cu motive săsești au fost decorate într-un timp și mai îndelungat. O voluntară licitează o astfel de căsuță, la care s-a lucrat multe ore.

Vizitatorii târgului de Crăciun achiziționează căsuțele pentru ei, dar și pentru a le dărui celor dragi.

Mulți au stat la rând pentru a apuca să cumpere o căsuță, văzând că acestea se vând în timp record.

“Am cumpărat două căsuțe foarte frumoase. Am stat la rând, chiar trec foarte repede.”, a spus o clientă.

Clienții admiră gestul voluntarilor, care lucrează ore și zile în șir la căsuțe, pentru a dona apoi banii unei cauze nobile.

ADVERTISEMENT
Tags: