News

Peste 80.000 de turiști au rămas blocați pe o insulă, în China. Toate zborurile au fost anulate

Peste 80.000 de turiști au rămas blocați pe insula chineză Hainan, Hawaii-ul chinezesc, din cauza Covid-19. Toate zborurile au fost anulate de autoritățile chineze.
07.08.2022 | 14:57
Peste 80000 de turisti au ramas blocati pe o insula in China Toate zborurile au fost anulate
80.000 de turiști au fost blocați în China. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Chinezii sunt în alertă după ce au descoperit 483 de cazuri Covid-19 în orașul stațiune Sanya, cu peste 1 milion de locuitori. Insula Hainan e supranumită Hawaii-ul chinezesc și sute de mii de oameni își petrec aici vacanța.

Zeci de mii de turiști au rămas blocați pe o insulă

Toate zborurile din și spre Sanya au fost anulate, fiind anulată și vânzarea de bilete de tren. Pentru a părăsi insula, turiștii sunt obligați să prezinte 5 teste PCR negative în cursul ultimelor 7 zile, conform anunțului oficial al autorităților.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, guvernul de la Beijing le-a ordonat hotelurilor din Sanya să scadă cu 50% din tariful de cazare, pe durata carantinei. Mai mult, au fost închise toate locurile publice frecventate de turiști, precum saloanele spa și barurile. Au rămas deschise, totuși, farmaciile și anumite supermarket-uri, conform Agerpres.ro

China rămâne fidelă strategiei ”Zero Covid” și alege să impună lockdown-uri nemaivăzute și carantină în orice loc apar cazuri de Covid-19. China și-a închis total granițele de la începutul anului 2020, astfel că turiștii străini nu pot intra în țară.

ADVERTISEMENT

Abordarea chinezilor s-a dovedit a fi falimentară în lumea civilizată, astfel că restricțiile sunt istorie în Europa sau în SUA. Până și liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a criticat logica Bejingului.

”Nu credem că este sustenabil având în vedere comportamentul virusului acum și ceea ce anticipăm în viitor.

ADVERTISEMENT

Știm multe despre acel virus și avem instrumente mai bune. Deci acestea sunt oportunitățile suplimentare pe care le avem pentru a face o schimbare”, a transmis Ghebreyesus.

Asta nu i-a oprit pe chinezi să blocheze total orașul Shanghai. Oamenii au fost închiși în case mai multe săptămâni, cu armata pe străzi.

ADVERTISEMENT

A fost limitat drastic accesul la medicamente și asistență medicală, precum și multe alte restricții de neînțeles pentru lumea civilizată. Mai mult, imaginile dramatice cu oamenii luați cu forța de pe străzi pentru a fi blocați în case au revoltat opinia publică din Europa și SUA.

ADVERTISEMENT