Life

Peste ce comoară a dat un căutător de metale: „O descoperire pe care o faci o dată în viață”

Peste ce comoară a dat un căutător de metale. Acesta a spus că a făcut o descoperire pe care o poți face o dată în viață.
22.11.2022 | 17:16
Peste ce comoara a dat un cautator de metale O descoperire pe care o faci o data in viata
Inelul de aur găsit. Foto noonans.co.uk
ADVERTISEMENT

Un căutător de metale a dat peste o adevărată comoară. Este vorba despre un amator care a făcut o descoperire incredibilă în sud-vestul Angliei.

Peste ce comoară a dat un căutător de metale

Bărbatul a găsit o verighetă medievală cu diamant pe care numit-o „o descoperire pe care o faci o dată în viață”. David Board, de 69 de ani, este cel care a găsit inelul când a ieșit pe teren cu detectorul de metale.

ADVERTISEMENT

După ani la rândul când nu a găsit nimic valoros, bărbatul a dat acum peste o adevărată bijuterie care va fi acum vândută cu un preț între 30.000 și 40.000 de lire sterline.

Acesta a mărturisit că a fost uimit de frumusețea acestei bijuterii, mai ales pentru că este extrem de vechi și cu siguranță nu există altul la fel în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

„Probabil că nu va mai exista niciodată altul ca acesta. Pe atunci, fiecare inel era individual și unic, nu produs în masă ca astăzi. Este uimitor”, a spus căutătorul de metale, conform CNN.

Cum a reușit căutătorul de metale să găsească comoara

Bărbatul a povestit și cum a reușit să dea peste această bijuterie extrem de rară.

Totul s-a întâmplat în anul 2019, când a decis să reia căutările și a fost foarte aproape să renunțe când detectorul său de metale a captat un semnal lângă o potecă și l-a dus către inelul de aur.

ADVERTISEMENT

Inițial, acesta a crezut că este vorba doar despre fier vechi, dar l-a băgat în buzunar și nu mică i-a a fost mirarea când a ajuns acasă și a spălat obiectul nestemat și a realizat că este un inel de aur cu diamante.

„Odată ce am ajuns acasă și l-am spălat, ne-am dat seama că este mult mai bine decât am crezut”, a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Inelul este mult mai special și pentru că are o inscripție franceză medievală care se traduce prin „Îți păstrez credința, ține-o pe a mea”.

Experții casei de licitații de unde se va vinde el inelul au spus că este probabil vorba de verigheta lui Joan Brook, dăruită de soțul ei, Thomas Brook, doi soți bogați din Anglia care au trăit la 1300.

ADVERTISEMENT