News

Peste două treimi dintre angajații infectați cu coronavirus la abatorul din Germania sunt români. Ultimele detalii despre starea lor de sănătate

25.05.2020 | 13:43
Peste doua treimi dintre angajatii infectati cu coronavirus la abatorul din Germania sunt romani Ultimele detalii despre starea lor de sanatate
ADVERTISEMENT

Peste două treimi dintre angajații infectați cu coronavirus la abatorul din localitatea Birkenfeld din Germania sunt români.

Peste două treimi dintre angajații infectați cu coronavirus la abatorul din Germania sunt români

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că la abatorul din Germania lucrează aproximativ 500 de români, iar peste două treimi dintre angajații depistați cu coronavirus sunt cetățeni români.

ADVERTISEMENT

Oficiali din Ministerul Afacerilor Externe au anunțat că 399 de lucrători ai companiei din localitatea germană Birkenfeld au fost depistaţi cu noul coronavirus începând cu data de 7 aprilie.

”Oficiul de sănătate publică local nu ține evidența persoanelor infectate în funcție de cetățenie, însă, potrivit datelor obținute de la reprezentanții firmelor angajatoare, aproximativ 275 din totalul lucrătorilor infectați sunt cetățeni români”, a precizat MAE pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Niciun caz nou de coronavirus nu a mai fost descoperit la abator din 12 mai

Dintre cei 399 de angajaţi confirmaţi cu noul coronavirus, 283 s-au vindecat între timp. În carantină se află momentan cele 82 de persoane depistate la ultima testare, pe lângă cele 34 pentru care fusese dispusă această măsură anterior.

”Astfel, din cele 116 persoane care se află în prezent în carantină, cele mai multe sunt asimptomatice sau prezintă doar simptome ușoare, o singură persoană fiind în prezent internată în spital, starea acesteia fiind bună”, mai anunţă MAE.

ADVERTISEMENT

Autoritățile germane au comunicat că, din data de 12 mai, nu a mai fost depistat niciun caz nou de contaminare în rândul personalului angajat la abatorul de la Birkenfeld.

Peste 200 de români care muncesc la abatorul de la Birkenfeld au fost  diagnosticați cu noul coronavirus. Aceștia lucrau alături de alți 500 de oameni la compania de prelucrarea cărnii de ani de zile și erau stabiliți în localitate, nefiind muncitori sezonieri.

ADVERTISEMENT

Un muncitor român de la abatorul din Birkenfeld, unde au fost depistați mai mulți angajați bolnavi de COVID-19, a murit fără a avea însă legătură cu virusul. Acesta fusese testat pentru coronavirus înainte de a muri, iar rezultatul ieșise negativ de două ori.

ADVERTISEMENT