Life

Peștele ieftin, bun și bogat în calciu pe care-l găsești în orice magazin. Mihaela Bilic recomandă să-l mănânci măcar de două ori pe săptămână

Peștele ieftin, bun și bogat în calciu pe care-l găsești în orice magazin este recomandat inclusiv de Mihaela Bilic. Poate fi consumat de două ori pe săptămână.
01.03.2024 | 20:00
Pestele ieftin bun si bogat in calciu pe carel gasesti in orice magazin Mihaela Bilic recomanda sal mananci macar de doua ori pe saptamana
Peștele ieftin, bun și bogat în calciu pe care-l găsești în orice magazin. Sursă foto: Pinterest, Antena 3 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi care e peștele ieftin și bun bogat în calciu? Mihaela Bilic ne recomandă să îl consumăm măcar de două ori pe săptămână. Nu doar că accesibil la preț, dar se găsește și destul de ușor.

Peștele ieftin, bun și bogat în calciu pe care-l găsești în orice magazin

Peștele are o mulțime de minerale, de vitamine și este esențial pentru o mai bună funcționare a organismului. Unii pești însă sunt ceva mai scumpi, astfel că anumite persoane evită să îi mai cumpere.

ADVERTISEMENT

Află că peștele ieftin și bogat în calciu există. Este delicios, se găsește într-o mulțime de magazine și chiar e recomandat să îl consumăm. Mihaela Bilic ne spune tot ceea ce trebuie să știm despre el.

Sardinele, mai exact banala conservă de sardine este cea pentru care putem opta fără griji. Peștele, pe lângă că e ieftin și bogat în calciu, are și omega-3. Iar aceste două ingrediente sunt esențiale pentru organism.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, Mihaela Bilic spune că acest tip de pește poate fi alegerea perfectă și pentru cei care țin post. Ce beneficii are un consum regulat de sardine? În primul rând conține o cantitate mare de acizi grași omega-3 care scad inflamația.

Totodată, ei au puterea să reducă trigliceridele și susțin funcția cerebrală. Astfel, în loc să luăm suplimente cu omega-3 din farmacii, mai bine optăm pentru peștele ieftin și bogat în calciu.

ADVERTISEMENT

“Conserva de sardine, omega-3 si calciu la un loc. Nu cred ca mai e nevoie sa ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega-3: scad inflamația, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sângele și susțin cerebrală. (…)

 Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemâna oricui. Nu e nevoie ca peștele sa fie proaspăt, varianta congelată sau in conserva e la fel de sănătoasă”, notează Mihaela Bilic, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Beneficiile pe care le are consumul de sardine

Mihaela Bilic laudă în special sardina. Este un pește mic, iar varianta la conservă e cea mai bună, pentru că poate fi consumată cu oase. Mai mult de atât, peștele este bogat în calciu, dar și ieftin.

Și spre deosebire de alte alimente bogate în calciu, în cazul sardinei, calciul este absorbit foarte bine în organism și utilizat mai departe. Iar cei care optează pentru o conservă cu sos tomat vor avea și mai multe avantaje.

„Vreau să laud în mod special sardina, un peste mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari. Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase, are și avantajul de a fi o sursă excelență de calciu.

Acest calciu are o bio-eficientă ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism. Iar dacă alegeți conservă în sos tomat, mai “primiți” un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de roșii”, adaugă nutriționistul.

ADVERTISEMENT