Life

Băutura cu un conținut important de Vitamina D și Calciu care menține creierul sănătos. Mulți români se feresc s-o consume

Băutura bogată în Vitamina D și Calciu care ajută la menținerea unui creier sănătos. Mulți români nu o consumă des sau deloc.
29.02.2024 | 07:06
Bautura cu un continut important de Vitamina D si Calciu care mentine creierul sanatos Multi romani se feresc so consume
Această băutură este benefică și pentru sănătatea oaselor. Sursa foto: DOC.ro
ADVERTISEMENT

Sănătatea organismului nostru este foarte relevantă. Fără aceasta nu putem fi eficienți în sarcinile pe care le avem de făcut zi de zi. Drept urmare, trebuie să fim precauți la modul cum o întreținem. Ce băutură bogată în Vitamina D și Calciu contribuie sănătatea creierului, dar și a oaselor?

Băutura compusă din Vitamina D și Calciu care îți menține sănătatea creierului și a oaselor

Specialiștii în Sănătate spun că este suficientă chiar și o ceașcă pe zi cu această băutură, mai ales pe măsură ce conștientizăm îmbătrânirea. Gândirea ne va fi mai limpede și vom avea un corp energic, datorită întăririi oaselor.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ceaiul verde, care are proprietăți numeroase și pentru inimă, circulația sângelui și previne formarea grăsimii. Desigur, în acest ultim caz, trebuie și să respectăm cu regularitate o dietă și să facem mișcare cel puțin jumătate de oră pe zi.

Pe lângă ceaiul verde experții au ajuns la concluzia că reglează funcțiile creierului și sistemul sos și ceaiul negru sau oolong. Datorită acestora poți dobândi o capacitate de concentrare mai mare decât de obicei și vei avea o memorie mai îndelungată și mai rapidă.

ADVERTISEMENT

”Principalele beneficii ale consumului de ceai pentru oase se datorează antioxidantilor săi puternici, cum ar fi polifenolii, catechinele și flavonoidele. Polifenolii puternici găsiți în ceai au arătat că ajută la creșterea mineralizării oaselor, la întârzierea reducerii densității minerale osoase și la creșterea nivelurilor de vitamina D.

Catechinele ajută, de asemenea, la protejarea celulelor de construcție a oaselor din corp, în timp ce flavonoidele au proprietăți asemănătoare estrogenului care ajută la prevenirea pierderii osoase.

ADVERTISEMENT

Ceaiurile negru, verde și oolong sunt, de asemenea, recomandate pentru că sunt cele mai consumate în lume”, potrivit nutriționistei Sue Xiao Yi, de la Hospital For Special Surgerys, potrivit Well and Good. 

Ce sunt flavanoizii din ceaiul verde și ceaiul negru. La ce ajută

Ceaiul verde și ceaiul negru conțin flavanoizi, un tip de antioxidant, ceea ce înseamnă că organismul se curăță de toate cele rele acumulate peste zi sau în ultimele zile. De asemenea, flavanoizii reduc nivelul de colesterol.

ADVERTISEMENT

”Ceaiul verde și cel negru sunt bogate în flavanoizi, care sunt un tip de antioxidant, iar acești flavanoizi au fost legați de reducerea colesterolului LDL, cunoscut și sub denumirea de colesterol “rău”. Catechinele găsite în ceai ajută, de asemenea, la protejarea corpului împotriva radicalilor liberi. Acest lucru aduce beneficii întregului corp și, desigur, creierului”, a explicat și Neva Cochran, expert în nutriție.

ADVERTISEMENT