Life

Peștele pe care trebuie neapărat să-l mănânci în această perioadă. Te ajută să faci trecerea de la iarnă la primăvară și vine cu o mulțime de alte beneficii. E printre cei mai ieftini de pe piață, dar puțini români îl includ în meniu

Peștele care are o mulțime de beneficii pentru organism și pe care ar trebui să îl incluzi în alimentație. Chiar și specialiștii îl recomandă.
16.03.2024 | 16:09
Pestele pe care trebuie neaparat sal mananci in aceasta perioada Te ajuta sa faci trecerea de la iarna la primavara si vine cu o multime de alte beneficii E printre cei mai ieftini de pe piata dar putini romani il includ in meniu
Peștele care are o mulțime de beneficii pentru organism și pe care ar trebui să îl incluzi în alimentație. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Peștele este cunoscut datorită beneficiilor pe care le are pentru organism. Specialiștii în nutriție îl recomandă tuturor, mai ales celor care sunt la dietă și vor să se bucure de nutrienții necesari unei alimentații echilibrate. În această perioadă, mulți români țin Postul Paștelui, iar dezlegările la pește sunt două la număr. Iată, însă, ce pește pot consuma cu toții, fără nicio problemă.

Macroul, pe lista celor mai delicioși pești

Din păcate, românii nu sunt foarte familiarizați cu conceptul de a consuma des pește. Unora li se pare inaccesibil, mai ales dacă vorbim despre păstrăv sau alte specii scumpe. Însă, nu doar peștele scump are beneficii pentru organism.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai populari pești în rândul românilor este macroul. Ceea ce nu știu mulți este faptul că macroul nu este un singur pește, ci este un termen care include mai mult de 30 de specii de pește.

Macroul este un pește foarte comun și aproape că nu este român care să nu fi mâncat, măcar o dată, carne de macrou în diverse combinații. Macroul se numără printre preferații pescarilor, iar asta datorită faptului că sunt foarte ușor de capturat.

ADVERTISEMENT

De obicei, acest pește stă în bancuri foarte mari și trăiește în zonele de coastă. Deși mulți aleg să îl ignore și optează pentru pești mai scumpi, macroul are la fel de multe beneficii ca oricare alt pește și este foarte delicios.

Beneficiile pe care consumul de macrou le are asupra organismului

Macroul este un pește bogat în acizi grași omega-3, are un conținut ridicat de vitamina B12 și conține multe minerale. Acest pește este recunoscut datorită aportului de fosfor, magneziu, fier, cupru pe care îl are pentru organism.

ADVERTISEMENT

Macroul este recomandat a fi consumat cât mai des pentru că asigură organismului 40% din cantitatea zilnică necesară de proteine. De asemenea, acesta mai conține și potasiu, zinc și sodiu, minerale esențiale pentru un organism sănătos.

Consumul de macrou este benefic în îngrijirea pielii. Este foarte cunoscut faptul că acest pește conține antioxidanți care reduc stresul și încetinesc procesul de îmbătrânire. În plus, acesta poate reduce petele pigmentare, ridurile, dar și unele afecțiunii inflamatorii precum psoriazisul.

ADVERTISEMENT

Macroul este benefic și pentru cei care vor să aibă un păr sănătos și strălucitor. Acesta conține substanțe nutritive precum fierul și zincul care ajută la îmbunătățirea vizibilă a aspectului părului. Consumul constant de macrou ajută la întărirea firului de păr și, în un ele cazuri, te poate scăpa și de mătreața.

Consumul de macrou este benefic pentru îmbunătățirea sistemului osos, ajută la pierderea în greutate și tratează bolile cronice. Macroul menține un nivel optim de colesterol în sânge și este foarte bun chiar și pentru sănătatea ochilor.

ADVERTISEMENT
Tags: