Life

Peștele cu oase puține și o carne mai delicioasă decât a somonului. E din Marea Neagră și nu costă deloc mult. Puțini români îl includ în meniu

Peștele mult mai ieftin și mai delicios decât somonul. Poate fi preparat sub diverse forme, iar gustul său este unul excepțional.
15.03.2024 | 20:00
Pestele cu oase putine si o carne mai delicioasa decat a somonului E din Marea Neagra si nu costa deloc mult Putini romani il includ in meniu
Peștele mult mai delicios și mai ieftin decât somonul. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Peștele este alimentul pe care specialiștii îl recomandă cel mai des. În cultura românilor, consumul de pește nu este foarte popular, dat fiind faptul că unele tipuri sunt destul de scumpe. Însă, pentru a te bucura de savoarea unui pește bun, nu trebuie să scoți din buzunar sume uriașe de bani. Există variante mult mai ieftine și chiar mai bune decât clasicul somon.

Peștele mult mai delicios și mai ieftin decât somonul

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase și recomandate alimente de către specialiștii în nutriție. Acesta are o mulțime de beneficii pentru organism, iar consumul său în mod regulat poate face minuni pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

De obicei, românii nu îmbrățișează prea mult ideea de a consuma pește. Multora nu le place, iar alții consideră că peștele este un aliment scump. Însă, pentru a mânca un pește bun nu este nevoie să pui pe masă doar somon.

Există foarte multe variante de pește mult mai ieftine și chiar mai delicioase decât somonul. Una dintre ele este barbunul roșu, un pește care se găsește în Marea Neagră. Carnea sa are un gust aparte și, unde mai pui că este o ”explozie” de vitamine pentru organism?!

ADVERTISEMENT

Așa cum îi spune și numele, barbunul este un pește care are carnea roșie. Acesta este folosit în diverse preparate și chiar și marii bucătari l-au introdus în meniuri restaurantelor.

Barbunul roșu poate fi consumat fără nicio problemă și de către persoanele care se află la dietă. Acest tip de pește conține toți aminoacizii necesari și ajută la menținerea unui sistem digestiv echilibrat.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi preparat barbunul roșu pentru a-și păstra calitățile

Cei care aleg să consume barbun roșu trebuie să știe că acesta reprezintă o sursă bogată de minerale și vitamine. Barbunul este recunoscut datorită conținutului său ridicat de postasiu, iod, magneziu, dar și vitamina B.

Singurul dezavantaj al barbunului roșu este dat de faptul că are destul de multe oase. Tocmai de aceea, nu este recomandat a fi consumat de către copii. Pentru a fi evitate evenimentele nefericite, este cel mai bine ca acesta să fie mărunți și folosit pentru a pregăti ale preparate.

ADVERTISEMENT

Barbunul roșu nu este deloc un pește scump, ceea ce înseamnă că aproape oricine și-l poate permite dacă are poftă de carne de pește. Un kilogram de barbun roșu capturat din Marea Neagră costă 58.89 de lei.

Acest pește originar din Marea Neagră este destul de versatil, ceea ce înseamnă că poate fi preparat sub diverse forme. Una dintre cele mai delicioase variante este cea barbun roșu gătit la cuptor, cu lămâie. De asemenea, mai poate fi folosit și pentru a prepara ciorbe sau tocănițe.

Barbunul roșu poate fi gătit pe grill sau chiar prăjit. Indiferent de forma în care este gătit, gustul său este la fel de bun. În plus, nici nu are nevoie de prea multe condimente pentru ca aroma sa unică să iasă în evidență.

ADVERTISEMENT