Life

Peștele periculos care trăiește în Marea Neagră. Unii turiști au ajuns la spital din cauza lui

Peștele periculos care trăiește în Marea Neagră. Este rar, dar tot a ajuns să înțepe niște turiști, care au ajuns și la spital!
27.07.2023 | 15:39
Pestele periculos care traieste in Marea Neagra Unii turisti au ajuns la spital din cauza lui
Peștele periculos care trăiește în Marea Neagră. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Peștele periculos care trăiește în Marea Neagră. Sunt unii turiști care au ajuns chiar și la spital din cauza acestuia!

Peștele periculos care trăiește în Marea Neagră

Inclusiv numele peștelui este unul care te poate înspăimânta. Este vorba despre dracul de mare sau peștele pescar. Are reputația de a fi cel mai periculos pește din Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Dracul de mare trăiește în multe ape, mai rar în Marea Neagră. Cel mai mult, acest animal periculos poate fi găsit în Oceanul Atlantic, Marea Nordului, Marea Mediterană.

Corpul acestui animal pare desprins din filmele SF. Are țepi pe tot spatele și o culoare roșiatică cenușie, nefiind deloc plăcut la vedere.

ADVERTISEMENT

Și speranța de viață a acestui pește care trăiește pe fundul mărilor și oceanelor este mare: dracul de mare trăiește chiar și mai mult de 20 de ani.

 Mai mulți turiști, înțepați de dracul de mare

Deși trăiește la baza apei și nu este un prea bun înotător, dracul de mare a ajuns cumva să rănească mai mulți turiști de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

În anul 2010, șapte turiști au trecut printr-o spaimă mare după ce au fost înțepați de acești pești. Veninul lor este toxic pentru om, așa că nu este de mirare că s-au simțit atât de rău.

Toți cei șapte pescari amatori au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, fiind înțepați cu înotătoarele de acești pești mici, dar periculoși.

ADVERTISEMENT

Copiii și vârstnicii sunt cei mai predispuși la efectele negative ale unei asemenea înțepături. Ea poate duce în unele cazuri și la moarte sau la șoc anafilactic.

Din fericire, pentru cei șapte turiști nu a fost cazul de așa ceva. Ei s-au întors cu bine acasă după câteva investigații medicale.

Chiar dacă are un venin periculos, acest pește care se găsește și în Marea Neagră este pescuit. Carnea lui este gustoasă și consumată în mare multe țări.

ADVERTISEMENT