Life

Peștele rar și delicios din Marea Neagră. Are oase puține și o carne de 10 ori mai gustoasă decât a somonului. E un adevărat trofeu pentru pescari, dar puțini români îl includ în meniu

Peștele ieftin, bun și versatil în bucătărie. Poate înlocui cu succes somonul, iar un singur kilogram costă doar 45 de lei.
05.04.2024 | 19:00
Pestele rar si delicios din Marea Neagra Are oase putine si o carne de 10 ori mai gustoasa decat a somonului E un adevarat trofeu pentru pescari dar putini romani il includ in meniu
Peștele mult mai bun și mai ieftin decât somnul care este un adevărat deliciu în farfurie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Carnea de pește este o adevărată delicatesă. Dincolo de gustul delicios, peștele are și o mulțime de beneficii pentru organism. Dacă vrei să te bucuri de un preparat absolut spectaculos, nu trebuie să optezi, neapărat, pentru un pește scump. Există pești mult mai buni decât faimosul somon, iar prețul lor este unul avantajos.

Peștele mult mai ieftin și mai bun decât somonul

Alimentația echilibrată este necesară pentru un corp sănătos. În prezent, din cauza ritmului alert, dar și a multitudinii de opțiuni alimentare, este din ce în ce mai greu să alcătuim un meniu echilibrat.

ADVERTISEMENT

Un regim alimentar sănătos nu înseamnă înfometare, ci mâncat responsabil. Sau, cum ar spune unele persoane, câte puțin din toate. Tocmai de aceea, unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniu este peștele.

Consumul de pește este recomandat de specialiștii nutriționiști. Carnea de pește are o mulțime de beneficii pentru organism. Pentru a beneficia de toți nutrienții din pește, nu este necesar să optați mereu pentru variante scumpe.

ADVERTISEMENT

În general, atunci când vine vorba de consumul de pește, românii se îndreaptă către variante populare, cum ar fi somonul. Însă, există și alte specii de pește mult mai ieftine și la fel de bun. De exemplu, lufarul este un pește cu puține oase și al cărui preț este de 45 de lei/ kg.

Cum poate fi preparat lufarul

Lufarul este un pește care trăiește în Marea Neagră, în Marea Mediterană, dar și în anumite oceane. În România, acesta este cunoscut ca fiind răpitorul agresiv al Constanței. Acest pește este foarte greu de capturat și, tocmai de aceea, pescarii care îl prind în undiță se consideră cu adevărat norocoși.

ADVERTISEMENT

Lufarul se înscrie cu succes pe lista celor mai delicioși pești. Cei care îl vor prepara așa cum trebuie, se vor bucura de o carne fragedă, slab calorică, cu multe beneficii pentru organism.

De obicei, lufarul este preparat de către cei mai iscusiți chefi și introdus în meniul restaurantelor selecte. Însă, la fel de simplu poate fi pregătit și acasă, fără prea mult efort. Spre deosebire de alți pești, acesta chiar permite prepararea multor feluri de mâncare cu ajutorul său.

ADVERTISEMENT

Fiind un pește versatil, lufarul este perfect celor care nu duc lipsă de imaginație în bucătărie. Acest pește poate fi consumat ca atare, pe grătar sau la cuptor. De obicei, nu se recomandă prăjirea lui în tigaie pentru a nu-i altera gustul.

Lufarul mai poate fi servit și alături de garnituri de legume sau de cartofi copți. O combinație la fel de delicioasă este și cea dintre lufar și salată verde, proaspătă.

ADVERTISEMENT