Sport

Petev i-a amețit pe toți! Cum a ajuns un titular să joace la Craiova pe 4 poziții diferite în ultimele 4 meciuri consecutive

Adus cu speranța că este antrenorul cu experiență de care Universitatea Craiova are nevoie, Ivailo Petev a dezamăgit prin alegeri și mutări halucinante. A salvat la ultima fază un egal la Botoșani, scor 2-2.
18.02.2024 | 19:21
Petev ia ametit pe toti Cum a ajuns un titular sa joace la Craiova pe 4 pozitii diferite in ultimele 4 meciuriconsecutive
Petev i-a amețit pe toți cu mutări halucinante de la venirea la Universitatea. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova tremură serios pentru un loc în play-off, în condițiile în care își propusese și sezonul acesta să atace titlul și a făcut și investiții pentru a face posibilă această performanță.

Petev i-a amețit pe toți cu mutări halucinante

Mihai Rotaru a investit inclusiv în această iarnă în speranța că echipa sa se va putea lupta cu FCSB, Rapid și CFR Cluj. Craiova a plătit 750.000 € pe Anzor Mekvabishvili și recent, a cheltuit 300.000 € pe transferul lui Jalen Blesa, dar a adus și alți jucători liberi de contract, dar plătiți la un nivel foarte bun pentru SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Ivailo Petev nu a reușit să-i găsească loc lui Anzor Mekvabishvili, un mijlocaș box-to-box care s-a remarcat la Turneul Final Under-21 din 2023, când Naționala Georgiei, cu el căpitan, a câștigat grupa din care mai făceau parte Belgia, Olanda și Portugalia.

Nici ceilalți jucători aduși în această iarnă nu s-au impus. În meciul de la Botoșani, antrenorul bulgar i-a lăsat pe bancă și pe Pyry Soiri, Maldonado și Kozulj. I-a preferat ca mijlocași centrali pe Alexandru Mateiu și Alexandru Crețu, soluțiile clasice.

ADVERTISEMENT

O situație extrem de ciudată este și cea a lui Pyry Soiri. Fundașul dreapta adus de la HJK Helsinki, cu 43 de selecții la naționala Finlandei, a ajuns după doar 4 etape a treia soluție pentru acel post, fiind preferați Ștefan Vlădoiu și Mihai Căpățână. Defensiva i-a dat mari bătăi de cap lui Petev. Bulgarul a oscilat de la un sistem cu 3 fundași la unul cu 4 apărători și a schimbat formula din defensivă de la meci la meci.

Ciudatul caz al lui Mihai Căpățână

Fotbalistul de 28 de ani, adus de la Voluntari în 2020, reprezintă un caz extrem de straniu. Ivailo Petev l-a folosit pe 4 posturi diferite în ultimele 4 meciuri! Chiar dacă e un jucător polivalent, șansele ca acesta să dea randament, pus în această situație, sunt extrem de mici.

ADVERTISEMENT

Cu FCSB a jucat mijlocaș central, cu Sepsi l-a înlocuit pe suspendatul Bancu pe postul de fundaș stânga, cu U Cluj a jucat rolul de extremă dreapta, iar contra Botoșaniului a intrat fundaș dreapta.

Petev i-ar putea crea probleme serioase și lui Vladimir Screciu. Revenit după o accidentare, fotbalistul de 24 de ani a fost poziționat de antrenor ca fundaș central în meciul cu Botoșani. Screciu s-a afirmat ca mijlocaș central defensiv, post pe care Edi Iordănescu l-a titularizat și la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă haosul creat de Ivailo Petev va fi tolerat în continuare de către Mihai Rotaru. Finanțatorul Universității Craiova și-a exprimat recent susținerea pentru bulgar.

“Sigur că nu este un cunoscător perfect al fotbalului românesc. Cunoaște fotbalul românesc, dar nu cunoaște particularitățile. Are nevoie de timp. Se apropie de o cunoaștere bună a fotbalului românesc și a echipei.

Suntem optimiști și credem că fiecare jucător își va crește nivelul. Credem în toți jucătorii pe care i-am luat. Am aceleași speranțe ca acum două luni. Cupa României și podiumul în campionat”, a declarat Rotaru la Digi Sport.

ADVERTISEMENT