News

Petre Daea, către un jurnalist: “Nu vă fac gras, vă fac cum sunteţi”. Cum îşi justifică ministrul reacţia

Ministrul agriculturii Petre Daea este în centrul unui nou scandal, după ce s-a adresat unui jurnalist într-un mod care poate fi interpretat.
16.12.2022 | 17:15
Petre Daea catre un jurnalist Nu va fac gras va fac cum sunteti Cum isi justifica ministrul reactia
Petre Daea ar fi jignit un ziarist. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Concret, ministrul Daea i-a sugerat unui reporter că e gras și că ar trebui să slăbească, drept dovadă i-a oferit doar ”100 de grame de jumări”, nu 1 kilogram cum îi oferise unui reporter mai slab.

Petre Daea l-ar fi făcut gras pe un jurnalist

“Nu e bine nici un kilogram să luăm, iar la mărimea dumneavoastră nu prea e bine, vă ajunge 100 de grame. Vă dau mai puţine jumări la volumul dumneavoastră. Nu vă fac gras, vă fac cum sunteţi“, i-a transmis Daea reporterului pe care l-a considerat ”corpolent”.

ADVERTISEMENT

În apărarea lui Petre Daea a sărit inclusiv purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. “Cred că a avut o într-adevăr toate bunele intenții faţă de persoana respectivă şi că de fapt a spus că e un aliment greu jumara, şi că nu este bine să o consumi în cantități foarte mari, ceea ce e un lucru pe care toţi medicii îl recomandă”, a afirmat Radu Oprea.

Petre Daea a ținut să răspundă oficial acestui scandal iscat și a transmis că nu a intenționat să jignească pe nimeni. Mai mult, Daea și-a cerut scuze public, dacă cineva consideră că a greșit în acest caz.

ADVERTISEMENT

Din orice discuție învățăm câte ceva. De aceea suntem în dialog. Până mori înveți și am învățat un lucru foarte clar, l-am ținut în sufletul meu să nu jignesc pe nimeni. Nu doresc să jignesc pe cineva, nu o voi face atât timp cât voi trăi.

L-am căutat și la telefon, îmi cer scuze public, am considerat că apropierea dintre mine și el ca jurnalist e o apropiere umană. I-am dat și un sfat omenesc nu e bine că jumările astea au rostul lor într-un meniu.

ADVERTISEMENT

E esența domniei sale pe acest subiect, m-a determinat să simt mai mult decât insistență. Am dialogat cum am putut, înainte să fii ministru ești om.

Eu mă comport cu răspundere și în interior și în familie. Am răspuns imediat, puteți să insistați și noapte ala 12 când dorm. Dacă e presa sunt prezent, așa și cu dumnealui a fost un dialog între doi oameni care se respectă. Misiunea de ministru e vremelnică. El m-a întrebat dacă-l fac gras? Eu i-am spus că nu, l-am făcut cum este. El poate să spună că sunt mic, așa sunt. Nu e o jignire.

ADVERTISEMENT

Vă găsesc doi români cu un glas pentru un alt român, n-are importanță cum ne aflăm. Om corpolent nu e jignire. Eu învăț și de la un copil. Eu am dorit să-i fac bine. Nu l-am invitat să slăbească. Eu îmi cer scuze tot timpul față de oamenii care se simt prin cuvântul meu deranjați. Dacă s-a simțit deranjat, iar dacă dumneavoastră socotiți să mă judecați, accept judecata”, a transmis Daea la Digi 24.

ADVERTISEMENT