News

Petre Daea știe cum va reacționa atunci când se va întâlni cu omologul austriac: ”Îi voi strânge mâna”

Ministrul agriculturii e pregătit de întâlnirea cu omologul său austriac și știe exact ce îi va transmite acestuia când se vor vedea.
10.12.2022 | 17:18
Petre Daea stie cum va reactiona atunci cand se va intalni cu omologul austriac Ii voi strange mana
Petre Daea, mesaj pentru omologul austriac. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Daea anunță că-i va strânge acestuia mâna, însă va protesta ferm. ”Îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune că întreaga Românie e consternată de opoziţia Austriei privind aderarea la Schengen”, a transmis Daea.

Ce va face Petre Daea când se întâlnește cu omologul austriac

Conform News.ro, Petre Daea se va întâlni cu Norbert Totschnig în curând la Bruxelles, la mai multe zile distanță după ce țara noastră a primit interzis în Schengen din partea Austriei.

ADVERTISEMENT

”Nu voi folosi acest prilej pentru a muştrului pe cineva, dar cu siguranţă îi voi strânge mâna şi o să mă uit în ochii domniei sale şi voi spune ceea ce merită să fie spus şi anume că întreaga Românie este consternată de această măsură pe care a luat-o Austria şi din acest punct de vedere am ocazia să transmit ceea ce simt ca om, ca român şi din acest punct de vedere nu voi avea nicio rezervă”, a transmis ministrul Agriculturii, potrivit News.ro

Întrebat dacă ar merge la schi în Austria, Daea a transmis că nu e fan, însă ar face-o doar în România.

ADVERTISEMENT

”Nu m-am dus la schi şi dacă m-aş duce, m-aş duce în România, avem suficiente zone în care se poate schia. Nu practic acest sport. Dar chiar dacă l-aş practica, nu m-aş duce pentru că nu am cunoscut încă în întregime ţara pe care vreau să o cunosc şi îi îndemn pe toţi să cunoască România şi să stea în perimetrul acesta al interesului statal pe care îl avem.

Eu nu am stat niciodată cu capul plecat şi nu voi sta niciodată. Voi face ceea ce este convenabil pentru ţară, potrivit pentru România şi să vă asigur că nu voi sta niciodată cu capul plecat”, a concluzionat Daea.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Petre Daea le transmitea românilor să nu se mai plângă de prețul cărnii de porc și să meargă în piețe pentru a cumpăra de la producători români această ”delicatesă”.

”Mergeți în piețe și luați produsele de la producătorii noștri. Am văzut, am fost prin țară, că jambonul e 19 lei, cotletul, 18 lei, în galantare. Oamenii pot merge să cumpere de la o exploatație anume cu regula de a anunța medicul veterinar, să respecte regulile sanitare.

ADVERTISEMENT

Se vede carnea crescută în bătătură… Îi sfătuiesc pe toți care fac această operațiune să facă analizele de trichină”, explica ministrul agriculturii la România TV.

ADVERTISEMENT
Tags: