News

Petrecere cu marijuana în Râmnicu-Vîlcea. Mai multor persoane li s-a făcut rău și au chemat ambulanța

Polițiștii din Rîmnicu-Vâlcea încearcă să descopere cum au ajuns participanții la o petecere privată să consume prăjituri despre care se crede că ar conține marijuana.
22.01.2023 | 09:52
Petrecere cu marijuana in RamnicuVilcea Mai multor persoane li sa facut rau si au chemat ambulanta
Polițiștii bănuiesc că ar fi voba de prăjituri cu cannabis/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la o petrecere privată la restaurantul unui hotel din Râmnicu-Vâlcea, când mai multor participanți li s-a făcut rău după ce ar fi consumat prăjituri cu marijuana, informează stirileprotv.ro.

La petrecere au venit circa 70 de persoane, iar problemele ar fi apărut în jurul orei 20.30. Un grup de 16 persoane, cu vârste între 20 și 52 de ani, au acuzat stări de rău, unii chemând ambulanța.

ADVERTISEMENT

Șase dintre ei au ajuns la spital cu ambulanțele, doi au fost aduși de SMURD, iar opt au venit pe cont propriu.

Ulterior, la spital au venit și polițiștii de la crimă organizată căutând pe cei responsabili de distribuția prăjiturii.

ADVERTISEMENT

Unele surse indică faptul că 15 participanți ar fi ieșit pozitivi la marijuana. Este vorba de șapte bărbați și opt femei din București și județele Prahova și Vâlcea.

Autoritățile se contrazic în privința substanței ingerate

Însă autoritățile nu par să se fi pus de acord asupra substanței ingerate întrucât managerul Spitalului Județean de Urgență Râmnicu-Vâlcea, Dan Ponoran, susține că ar fi vorba de un opiaceu, categorie în care marijuana nu se încadrează.

ADVERTISEMENT

Prezintă simptomele unei intoxicații cu substanțe necunoscute. În urma testelor făcute se pare că ar fi substanțe opiacee. Starea lor este stabilă, sunt sub supravegher”, a declarat Dan Ponoran.

Urmează ca polițiștii să se lămurească mai târziu. „În continuare, polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a spus Georgiana – Luiza Țîrcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Directorul hotelului, Andrei Teodoriu, a precizat că va pune la dispoziția poliției imaginile de pe camerele de supraveghere, dar a precizat că nu știe cum s-a ajuns ca petrecăreții să consume prăjituri cu cannabis.

Au contractat o cofetărie. Acea cofetărie a adus prăjiturile, au factură și declarații de conformitate. Toate alimentele și băuturile servite în cadrul evenimentului au fost conforme și s-au păstrat probe pentru a fi verificate”, spus directorul.

ADVERTISEMENT