Life

Petrică Mîțu-Stoian, decorat post-mortem. A fost declarat cetățean de onoare în Mehedinți

Petrică Mîțu-Stoian va rămâne în inimile celor care i-au iubit muzica, dar și în zona natală, în județul Mehedinți.
08.11.2021 | 15:15
Petrica MituStoian decorat postmortem A fost declarat cetatean de onoare in Mehedinti
Petrică Mîțu-Stoian, decorat post-mortem. A fost declarat cetățean de onoare în Mehedinți. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Regretatul cântăreț de muzică populară era originar din zona Plaiul Cloșanilor, județul Mehedinți, acolo unde Consiliul a luat o decizie majoră după moartea sa.

Aladin Georgescu, reprezentantul instituției, a anunțat că solistulva fi decorat post-mortem. În felul acesta vedeta primește cea mai înaltă distincție.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu-Stoian va fi declarat cetățean de onoare al județului Mehedinți la numai câteva zile după ce a încetat din viață, la vârsta de 61 de ani.

Petrică Mîțu-Stoian, cetățean de onoare în județul Mehedinți

Proiectul de hotărâre urmează să fie pus pe masa Consiliului Județean Mehedinți pentru a fi aprobat, foarte multă lume bucurându-se de această veste.

ADVERTISEMENT

„Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară pe care i-a dat județul Mehedinți, iar activitatea sa profesională a strâns performanțe numeroase la concursurile naționale de folclor.

Mai presus de toate, a bucurat inimile tuturor românilor. Pe lângă vocea caldă cu care a cântat și a încântat Mehedințiul, Petrică Mîțu Stoian a promovat cu real succes județul și mai ales zona de nord al cărei fiu a fost și rămâne dincolo de trecerea în neființă.

ADVERTISEMENT

Cariera domniei sale a pornit de la calitățile greu de egalat de culegător de folclor autentic. Totodată, a descoperit noi talente ale muzicii populare mehedințene pentru care a fost și rămâne un model.

Pentru toate acestea și pentru tot ce reprezintă Petrică Mîțu Stoian în inimile mehedințenilor, am luat decizia de a promova în Consiliul Județean, un proiect de hotărâre prin care să îi acordăm cea mai înaltă distincție civică ce poate fi acordată de Consiliul Județean Mehedinți, aceea de cetățean de onoare post-mortem.

ADVERTISEMENT

Îi vom păstra vie memoria în gândurile și inimile noastre!”, a anunțat Președintele Consilului Județean, Aladin Georgescu, pe pagina de Facebook a instituției.

Petrică Mîțu-Stoian, condus pe ultimul drum la Craiova

Petrică Mîțu-Stoian s-a născut și a copilărit în județul Mehedinți, însă pașii l-au dus în mai multe zone ale țării. Așa a ajuns să facă parte din Ansamblu Doina Gorjului de la Târgu-Jiu, ultimii ani petrecându-i la Craiova.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului urmează să fie depus la Ansamblul Maria Tănase din Craiova, unde timp de două zile, marți și miercuri, oamenii își pot prezenta omagiile și pot aprinde o lumânare în memoria regretatului solist.

Cântărețul de muzică populară va fi condus pe ultimul drum miercuri, pe data de 10 noiembrie 2021. Petrică Mîțu-Stoian își va dormi somnul de veci în Cimitirul Ungureni din Craiova.

Interpretul o avea alături pe ruda sa Maria Gușman, care și-a pierdut viața în vara acestui an. Solistul era foarte apropiat de ea și de soțul acesteia, impresarul Constantin Gușman.

ADVERTISEMENT