Life
notix pixel id

Petrică Mîțu Stoian, victorie după moarte! După 9 ani, a câștigat procesul deschis de un compozitor

Petrică Mîțu Stoian a câștigat procesul deschis de compozitorul Vasilică Gunță, după nouă ani. Regretatul artist are parte de o victorie după moarte.
22.11.2021 | 08:35
Petrică Mîțu Stoian, victorie după moarte! După 9 ani, a câștigat procesul deschis de un compozitor
După moarte, Petrică Mîțu Stoian a câștigat procesul deschis de Vasilică Gunță. Sursa foto: Captură YouTube
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a fost acuzat că și-a însușit o piesă fără drepturi de autor, însă instanța a decis că nu este vinovat, astfel că a câștigat procesul după moarte.

Acuzațiile au fost formulate încă din anul 2012 de compozitorul Vasilică Gunță. Artistul a fost acuzat că nu plătește drepturile de autor celui care a compus versurile piesei de la care a pornit scandalul.

Petrică Mîțu Stoian a câștigat procesul deschis de Vasilică Gunță

Magistrații au respins acțiunea compozitorului întrucât aceasta a fost formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă, informează wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Petrică Mîțu Stoian nu are legătură cu fapta relatară de reclamant, indiferent dacă aceasta este sau nu reală.

Astfel, acesta nu trebuie să-i plătească drepturi de autor sau drepturi conexe compozitorului întrucât nu este vinovat de fapta de furt intelectual.

ADVERTISEMENT

Vasilică Gunță este un compozitor care a lucrat cu mai mulți artiști din zona muzicii populare și de petrecere. Acesta a susținut că versurile unei melodii interpretate de Petrică Mîțu Stoian îi aparțin, motiv pentru care a formulat acuzațiile pe numele solistului.

Vineri, magistrații de la Tribunalul Dolj au decis că regretatul cântăreț nu se face vinovat de acuzațiile compozitorului. Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la data comunicării.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a murit la începutul lunii noiembrie

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață din cauza unor complicații suferite în urma terapiei hiperbare la o clinică din Reșița, unde a urmat un tratament post-COVID.

La scurt timp după această terapie, artistul s-a simțit rău și a ajuns în stare gravă la Spitalul din Reșița. Petrică Mîțu Stoian avea probleme cardiace și urma un tratament cu anticoagulante.

ADVERTISEMENT

În acest moment procurorii anchetează împrejurările care au dus la moartea suspectă a interpretului de muzică populară. În cazul morții cântărețului a fost deschisă o anchetă penală pentru ucidere din culpă.

Clinica din Reșița, acolo unde solistul a urmat tratamentul care i-ar fi provocat decesul, a fost închisă temporar. DSP Caraș-Severin a făcut mai multe controale în clinică, unde au fost găsite mai multe nereguli.

ADVERTISEMENT

Una dintre surorile lui Petrică Mîțu Stoian îi acuză pe medici că nu l-au verificat pe fratele ei, care suferea de alte afecțiuni.

Maria Tărchilă, sora artistului, este sigură că deznodământul ar fi fost altul dacă solistul nu ar fi ajuns la Reșița.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri