Fotbal intern

Contra: “MUTU e un cîştig. ZICU se pregăteşte bine”

Petrolul nu a reuşit decît un egal la primul meci din cantonamentul din Antalya, însă prestaţia elevilor lui Contra a fost una bună în general, mai ales în situaţia dată. Pentru "lupii...
23.01.2014 | 18:11
Contra MUTU e un cistig ZICU se pregateste bine
ADVERTISEMENT

Petrolul nu a reuşit decît un egal la primul meci din cantonamentul din Antalya, însă prestaţia elevilor lui Contra a fost una bună în general, mai ales în situaţia dată. Pentru “lupii galbeni” a debutat astăzi şi Adrian Mutu. Atacantul român a fost centrul multor acţiuni ale echipei şi a reuşit un joc bun, cu pase scurte, eficiente şi driblinguri cu care a scos din joc mulţi adversari. La pauza meciului, “Briliantul” a fost înlocuit de Zicu.

Fostul dinamovist nu s-a impus în joc, dar acest lucru era de aşteptat în condiţiile în care suferă la capitolul pregătire fizică şi se află la prima partidă în tricoul galben-albastru. Zicu a încercat să aplice în joc tehnica de care dispune. Mijlocaşul ofensiv nu a reuşit să intre în rolul de creator al formaţiei, dar a reuşit să paseze de multe ori pentru colegii săi aflaţi în situaţii bune de a marca.

ADVERTISEMENT

 “Hamza e o pierdere”

La finalul partidei Cosmin Contra a fost mulţumit de prestaţia echipei sale. “Guriţă” admite că Petrolul nu îi poate îndeplini noile cerinţe financiare ale lui Hamza şi s-ar putea despărţi.

“Eu vreau să cîştig orice meci, chiar şi dacă jucăm în curtea şcolii. Dar, avînd în vedere încărcătura pe care o avem de o săptămînă, băieţii au avut atitudine, au alergat, am făcut astăzi un antrenament foarte bun. Contează să se simtă ei foarte bine fizic, au fost zile grele de antrenamente, dar sînt mulţumit de cum au răspuns, s-au dăruit. Plus că le-am făcut golul cadou, dacă nu greşeam sigur cîştigam. Am făcut două echipe echilibrate! Sînt mulţumit de Mutu şi de atitudinea lui, îmi place cum se pregătesc şi Mutu, şi Zicu. Să nu uităm, Mutu are totuşi 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Nu am avut în acţiunile din atac mai multă clarviziune în joc, nu am avut prospeţime, e greu, sîntem la început. O să reglăm mai multe în al doilea cantonament. A fost un interviu mai în glumă mai în serios, nu am spus niciodată cu nu l-aş fi vrut pe Mutu la Petrolul. Îl văd cum se pregăteşte, cît se dăruieşte, îmi place de Adi Mutu, ne va ajuta foarte mult, e un cîştig! Îmi place de Jenson, mi l-am dorit de mult, sper că mîine să se rezolve transferul lui! Despre Hamza? Ştiu că este în discuţii cu două echipe, dar momentan nu s-a concretizat nimic, va fi o pierdere dacă va pleca. Petrolul nu îi poate satisface pretenţiile lui Hamza, nu va bine să-l ţinem cu forţa. Steaua şi Astra sînt favorite, noi sîntem pe locul 3, sperăm să jucăm mult mai bine în retur şi pe final să ieşim campioni”, a spus fostul fundaş al naţionalei.

“Pentru titlu ne antrenăm”

“A fost un amical bun, dar rezultatul nu are importanţă! Mi-au plăcut şi de Mutu, şi de Zicu. Păi, la ce tehnică are, Zicu face tot ce doreşte cu mingea. Plus că Mutu e deja prietenul nostru. Petrolul a cîştigat mult prin aducerea celor doi. Avem nevoie de asemenea jucători cu experienţă! Eu cred că putem lua titlu, din acest motiv ne antrenăm acum, pentru asta tragem acum, pentru titlu”, a declarat la final Guilherme.

ADVERTISEMENT

 

Min. 90: Final de partidă! Sturm-Petrolul 1-1.

Min. 84: Zicu trimite o pasă lui Priso şi rateaza singur cu portarul

Min. 79: Zicu primeşte o pasă în apropierea porţii, preia pe piept şi prelungeşte pînă la Hamza, dar tunisianul trimite în braţele portarului.

Min. 61: Pablo de Luca face un fault dur la mijlocul terenului şi primeşte cartonaş galben.

Min. 60: Ocazie imensă pentru Petrolul, Teixeira nu reuşeşte să trimită balonul din cîţiva metri.

ADVERTISEMENT

Min. 53: Schimbare la Petrolul! Iese Achim, intră Alcenat.

Min. 46: A început repriza secundă. Au intrat Zicu, Hamza, Geraldo, Beţa, Romario, Priso si Teixera şi au ieşit Bornescu, Hoban, De Lucas, Mustivar, Boudjemaa, Morar, Mutu şi Camara

Min. 45+1: Pauză! Sturm – Petrolul 1-1.

Min. 45: GOL! Sturm egalează din penalty. Golul a fost înscris prin Beichler.

Min 35: GOOOL Petrolul! Manasse deschide scorul cu o lovitură de cap.

Min 27: Mutu pătrunde superb pe flancul stîng, încearcă să centreze, însă mingea este respinsă în corner

Min 20: “Briliantul” execută o lovitură liberă, iar balonul trece puţin pe lîngă poarta adeversă.

Min. 10: Mutu este faultat la 40 de metri de poarta adversă. Boudjema centrează dar portarul reţine.

Min. 4: Morar intră în combinaţie cu Mutu, dar trimite peste poartă.

Min. 1: A început partida! Mutu a executat lovitura de start.

 

UPDATE 17:28 / Mutu este titular!

Petrolul: Bornescu – Achim, Hoban, Manasse, Guilherme – De Lucas, Mustivar – Boudjemaa, Morar, Mutu – Camara

Sturm Graz: Gratzei – Ehrenreich, Madl, Vujadinovic, Klem – Weber, Hadzic, Wolf, Schoffer – Beichler, Beric

Petrolul Ploieşti va disputa astăzi primul meci amical în cantonamentul din Antalya. Formaţia lui Cosmin Contra o va întîlni în jurul orei 17:30 pe Sturm Graz, echipă clasată pe poziţia a 6-a în clasamentul primului eşalon al Austriei.

În partida din această seară ar putea debuta şi cei mai noi “lupi galbeni”, Ianis Zicu şi Adrian Mutu. Cei doi s-au adaptat foarte rapid în lotul ploieştenilor şi au produs o atmosferă bună. “Briliantul” a postat pe contul său de facebook o fotografie în care se află într-un duel cu noul său coleg.

mutu 2

ADVERTISEMENT
Tags: