Sport

Petrolul – FCSB 0-2, în etapa a 13-a din SuperLiga. Dică bate la Ploiești și FCSB urcă pe 12, la 4 puncte de play-off. Video

FCSB a câștigat partida de la Ploiești, cu Petrolul, scor 2-0, prin golurile marcate de Dawa și Coman. Formația lui Nicolae Dică se apropie de zona de play-off.
09.10.2022 | 19:35
Petrolul  FCSB 02 in etapa a 13a din SuperLiga Dica bate la Ploiesti si FCSB urca pe 12 la 4 puncte de playoff Video
Atmosferă incendiară la Petrolul - FCSB, în SuperLiga. Foto Fanatik
ADVERTISEMENT
09-10-2022
17:02

Petrolul - FCSB 0-2 (Dawa 45+3, Coman 48). Dică, la 4 puncte de play-off

FCSB se impune la Ploiești, cu Petrolul, scor 2-0, prin golurile marcate de Dawa și Coman, și urcă pe locul 12 în SuperLiga. La doar 4 puncte de locul 6, ocupat de Universitatea Craiova.

Clasament SuperLiga

Vezi cele mai importante faze ale partidei

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 67: Petrolul putea reintra în joc, dar şutul lui Irobiso din poziţie bună trece puţin pe lângă poartă! 

Min. 65: Şutul lui Dumitriu trece puţin peste poarta lui Târnovanu! 

Min. 48: GOOOL FCSB! 0-2! Florinel Coman înscrie și el, după o acțiune foarte bună a lui Cordea.

Min. 45+3. GOOOL FCSB! 0-1. Dawa marchează cu o reluare din șase metri, după o acțiune excelentă a lui Omrani.

Min. 32. Șutul lui Dumitriu, de la marginea careului, se duce pe lângă poartă.

Min. 27: Cordea lovește bara cu un șut superb.

Min. 25: Șutul lui Omrani este respins excelent de Vâlceanu.

Min. 14: Horațiu Feșnic oprește jocul din cauza torțelor și fumigenelor aruncate din peluza gazdelor.

Min. 4: Darius Olaru lovește bara cu un șut violent de la 20 de metri.

Min. 2: Omrani luftează din poziție excelentă, iar balonul ajunge la Florinel Coman, al cărui șut este prins de Vîlceanu.

Min. 1: A început partida.

Echipele de start în Petrolul – FCSB: 

Petrolul (3-5-2): Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, L. Dumitriu, Seto, Jair, Țicu – Irobiso, G. Grozav. Rezerve: Leitner – Borța, Cebotaru, Tucaliuc, Velisar, Lima Santos, Ivanovski, M. Bratu. Antrenor: Nicolae Constantin

FCSB (4-3-3): Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Cordea, Edjouma, Olaru – Omrani, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad – Haruț, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Bouhenna. Antrenor: Nicolae Dică

Meciul Petrolul – FCSB are loc duminică, 9 octombrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 13-a din SuperLiga. Bucureştenii au sacrificat deliberat jocul din Conference League din Danemarca, pierzând cu un ruşinos 0-5, pentru a trimite la Ploieşti cea mai bună echipă, deoarece ocupă locul 14, antepenultimul, cu doar 11 puncte şi sunt în mare pericol de a rata intrarea în play-off, chiar dacă au două restanţe. Petrolul se află pe locul 7, cu 17 puncte, dar a pierdut consecutiv în ultimele trei runde.

Unde se joacă meciul Petrolul – FCSB

Confruntarea Petrolul – FCSB se desfăşoară duminică, 9 octombrie, de la ora 21:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti de la ora 21:30, în etapa a 13-a din SuperLiga. Este un meci aşteptat cu mare interes, care se va disputa cu casa închisă, de fapt prahovenii vânzând la pachet mai multe partide de acasă şi astfel şi-au asigurat permanent tribunele pline.

ADVERTISEMENT

Fanii Petrolului îşi doresc foarte mult o victorie care să menţină nou promovata din Ploişeti în lupta pentru play-off, mai ales după ce restanţele salariale faţă de jucători au fost achitate şi doresc şi mai mult acest succes pentru că au fost iritaţi ca mulţi alţi români de felul în care a tratat FCSB prezenţa în cupele europene. Îşi doresc victoria şi câţiva dintre jucătorii cheie care au trecut pe la FCSB şi nu au amintiri tocmai plăcute: Tamaş şi Budescu.

Cine transmite la TV partida Petrolul – FCSB

Partida Petrolul – FCSB se joacă duminică, 9 octombrie, de la ora 21:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în etapa a 13-a din SuperLiga. Acest meci, considerat capul de afiş al etapei, va du televizat în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

La Ploieşti oamenii se bucură de o superbă zi de toamnă, cu un cer complet senin, fără nici cel mai mic pericol de ploaie, iar maxima zilei mai avea puţin şi se apropia de temperaturile de vară, oprindu-se la amiază la 23 de grade. Sigur, la ora jocului va scădea până la 15-16 grade, optim pentru fotbal. Arbitrul clujean Horaţiu Feşnic va conduce acest joc.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Petrolul – FCSB

Antrenorul Nicolae Constantin îşi poate face planul tactic aşa cum doreşte, pentru că ar avea o singură problemă, nici aceea sigură în totalitate, privind absenţa vreunui jucător. Costică Budescu a revenit în grup, la antrenamente, după ce a stat aproape un an pe tuşă de la operaţia de ligamente, dar Constantin ezită să îl folosească într-un meci de asemenea intensitate. Este posibil ca totuşi să se afle pe bancă.

ADVERTISEMENT

La FCSB Risto Radunovic, trimis de urgenţă în Serbia, la celebra vindecătoare Marijana, a fost refăcut în regim de urgenţă şi va putea juca la Ploieşti. În echipă vor reveni toţi jucătorii menajaţi în Danemarca: Coman, Olaru, Cordea, Compagno, Tamm şi Edjouma plus Omrani, care nu avea drept de joc în Europa. Postul lui Nicolae Dică este serios în pericol, un rezultat negativ aici putând duce la înlocuirea sa.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – FCSB

Pentru casele de pariuri FCSB  are statut de mare favorită, primind o cotă foarte scăzută deşi la această oră Petroul are şase puncte în plus şi bucureştenii sunt pe loc de baraj de supraviţuire. 1,65 este cota la victorie pentru FCSB şi este logic faptul că Petrolul a primit o cotă foarte mare pentru a da lovitura, 5,75 şi 1,85 pentru a marca un gol.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe nu au mai stat faţă în faţă din 2015, pentru că echipa prahoveană a avut nevoie de mulţi ani pentru a reveni în primul eşalon, la un moment dat activând chiar în campionatul judeţean. Ultimele trei meciuri la Ploieşti au fost remize, FCSB reuşind să se impună aici sun numele de Steaua în 2011 cu scorul de 3-2.

ADVERTISEMENT