Sport

Mirko Ivanovski, înainte de Petrolul – FCSB: „Cea mai mare presiune la ei este de la Gigi Becali. Nu contează că schimbă echipa din Danemarca”. Exclusiv

Mirko Ivanovski, atacantul „lupilor-galbeni”, a prefațat meciul dintre Petrolul și FCSB. Atacantul crede că vicecampioana nu mai are șanse la play-off dacă pierde la Ploiești.
08.10.2022 | 23:01
Mirko Ivanovski inainte de Petrolul  FCSB Cea mai mare presiune la ei este de la Gigi Becali Nu conteaza ca schimba echipa din Danemarca Exclusiv
Mirko Ivanovski a jucat 11 meciuri în acest sezon la Petrolul și a dat 2 pase de gol. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mirko Ivanovski, fostul atacant al lui Dinamo, a vorbit pentru FANATIK înainte de meciul dintre Petrolul și FCSB din etapa a 13-a din SuperLiga.

Mirko Ivanovski e convins că jucătorii FCSB-ului vor fi afectați de înfrângerea cu Silkeborg: „Chiar dacă schimbi echipa, nu contează”

Atacantul „lupilor-galbeni” a analizat confruntarea cu FCSB și știe cât de important e acest meci pentru suporteri: „E unul dintre cele mai mari derby-uri. Pentru suporterii noștri cele mai importante meciuri sunt cu Rapid și FCSB. Și noi simțim asta. Cu Rapid am câștigat, dar acum va fi foarte greu”.

ADVERTISEMENT

Dezastrul din Danemarca a lăsat cu siguranță urme după părerea macedoneanului, care e conștient că niciuna dintre echipe nu trece printr-o pasă bună: „Nici noi nici ei nu sunt în cea mai bună formă. Am pierdut trei meciuri la rând, ei au primit doar unu-două goluri în ultimele trei-patru meciuri. Dar vin după o înfrângere cu 5-0 în Conference League și chiar dacă schimbi echipa nu contează asta. O să fie afectați”.

Cu toate acestea, FCSB e cea obligată să câștige, iar jucătorii lui Dică știu asta: „E presiunea mare la ei, dar cea mai mare e de la Gigi Becali. Vedem ce declarații dă și ce vorbește la televizor. Nu poți să pierzi un meci în Conference League de maniera asta cu Silkeborg. E o înfrângere foarte mare și s-a schimbat atmosfera”.

ADVERTISEMENT

Mirko Ivanovski: „Dacă ei nu câștigă nici cu noi, o să fie schimbări foarte mari”

FANATIK a aflat că Nicolae Dică e pe punctul de a-și da demisia de la FCSB, iar Ivanovski crede că vicecampioana se va îndepărta mult de primele șase locuri cu o înfrângere la Ploiești: „Dacă ei nu câștigă nici cu noi o să fie schimbări foarte mari. Pentru FCSB ar fi în pericol și play-off-ul dacă pierd. O să le scadă șansele. Obiectivul nostru e să rămânem în Liga 1. Noi nu ne gândim la play-off sincer”.

Petrolul se află pe locul șapte în campionat, la doar un punct de Universitatea Craiova, iar bătălia este acerbă în prima parte a clasamentului: „Campionatul e mai echilibrat, dar cred că nivelul e din ce în ce mai slab an de an. Fiecare echipă poate câștiga cu orice, înainte nu era așa. Pentru noi, echipele mici, e bine așa că avem șanse mai mari”.

ADVERTISEMENT

Vârful „petroliștilor” nu e deranjat că FCSB și-a odihnit șapte jucători cu Silkeborg pentru meciul din campionat: „Nu știu dacă e plus sau minus. Pentru noi nu contează dacă sunt odihniți sau obosiți. Nu ne interesează lucrurile astea. Jucăm un derby cu o echipă bună și asta e motivația în plus”.

De un lucru e însă sigur: entuziasmul pe care suporterii ploieșteni îl vor pompa jucătorilor: „Va fi o atmosferă extraordinară. Contează foarte mult că suporterii sunt alături de noi. Și cu Rapid a fost senzațional. O să se rupă stadionul! Va fi un plus mare pentru noi. Tot Ploieștiul ține cu Petrolul! 200.000 de oameni!”.

ADVERTISEMENT

Mirko Ivanovski, favorită surpriză la titlu: „Farul e favorită. Joacă bine, au un lot foarte bun, au antrenor și organizare”

Mirko Ivanovski a analizat și lupta la titlu din acest sezon și crede că echipa lui Gică Hagi are prima șansă: „Părerea e că Farul e favorită. O să revină și CFR-ul. Cred că Farul și CFR Cluj sunt principalele candidate. Joacă bine, au un lot foarte bun, stau bine în clasament, au antrenor și organizare și nu sunt probleme cu banii. Au tot ce le trebuie. Cred că Farul, CFR și Rapid se vor bate la titlu”.

Jucătorul a vorbit și despre problemele financiare de la echipă FCSB: „Cu banii nu e așa grea situația cum se zice în presă. Am primit un salariu săptămâna trecută, dar sunt ceva probleme. Nici mai bine nici mai rău. E OK. Nu avem nicio primă specială pentru meciul cu FCSB.

Mirko Ivanovski crede că lupta la titlu se va da între trei echipe: „O să revină și Craiova și FCSB, mai e și Rapid. Nu știu dacă e vreo echipă care poate să câștige în Giulești. Și la noi e greu să câștige cineva acasă. Budescu nu o să fie în lot.

Nu e un meci special, eu mă pregătesc la fel. O să fie emoții un pic mai mari. Eu vreau în primul rând să ajut echipa să câștige. Noi le promitem suporterilor că vom face totul să câștigăm și le mulțumim că vin meci de meci la stadion”, a declarat pentru site-ul nostru atacantul celor de la Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT