News

Piedone închide școlile din Sectorul 5. Luni, toți copiii vor sta acasă: ”Nu putem risca”

Cristian Popescu Piedone, primarul din Sectorul 5, a luat decizia de a închide, luni, toate școlile. Motivul din spatele acestei măsuri radicale.
21.03.2024 | 17:39
Piedone inchide scolile din Sectorul 5 Luni toti copiii vor sta acasa Nu putem risca
Edilul din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, închide toate școlile pentru o zi. Luni, toți copiii vor sta acasă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone închide toate școlile din Sectorul 5, pentru o zi. Luni, 25 martie 2024, toți copiii vor sta acasă. De ce au luat această decizie radicală autoritățiile locale.

Edilul din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, închide toate școlile pentru o zi. Luni, toți copiii vor sta acasă

În ultimele zile, mai mulți părinți care au copii la școlile din Sectorul 5 s-au plâns de faptul că sălile de curs ar fi fost invadate de ploșnițe. La mijlocul săptămânii, primăria sectorului a confirmă că ploșnițele au reapărut, în ciuda a două ture de dezinsecție deja efectuate.

ADVERTISEMENT

Primele semnale de alarmă în legătură cu aceste insecte au început în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Atunci, mai mulți părinți au descoperit că cei mici au semne pe piele.

Dată fiind această situație gravă, Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului, a luat decizia de a închide toate școlile pentru 24 de ore. Măsura va fi în vigoare luni, 25 martie.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5 se arată că primarul a solicitat aparatului de specialitate din cadrul primăriei, demararea tuturor demersurilor necesare pentru suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector în data de 25 martie 2024, pentru dezinsecție în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după finalizarea orelor de curs.

Prin urmare, edilul a stabilit de comun acord, cu ministrul educației din Guvernul Ciolacu, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinților.

ADVERTISEMENT

”Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte.

Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a spus primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

În comunicatul primăriei se mai precizează că măsura vine în urma cazurilor izolate de existență a ploşnițelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru.

ADVERTISEMENT