News

Piedone spune că este avantajat de candidaturile separate ale Coaliției la Capitală. „Firea și Burduja au intrat la sacrificii, eroi de sacrificiu”

Piedone, favorizat de candidaturile separate ale PSD și PNL la Capitală. „Firea și Burduja au intrat la sacrificii, eroi de sacrificiu”
24.04.2024 | 08:05
Piedone spune ca este avantajat de candidaturile separate ale Coalitiei la Capitala  Firea si Burduja au intrat la sacrificii eroi de sacrificiu
Piedone spune că atât Firea cât și Burduja sunt candidați de „sacrificiu” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL pentru Primăria Capitalei, a reiterat faptul că nu se va retrage din cursă, nu va negocia retragerea sa cu PSD iar conducerea partidului îl susține. Piedone a mai spus că este în avantajul său faptul că PSD și PNL merg pe două candidaturi separate.

„Nu mă retrag, cine să mă retragă?”

Cristian Popescu Piedone a subliniat iar că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, nici nu ar avea cine să-l retragă pentru că în partidul său el este „factor decizional”.

ADVERTISEMENT

„Am văzut că s-a spus clar că Piedone se va retrage, că președintele PSD îl cheamă pe Piedone să negociem retragerea sa. Toată instabilitatea asta rapidă … sunt singurul candidat asumat care am spus că nu me retrag. Conducerea partidului mă susține și eu nu mă retrag. Cine să mă retragă? În partidul la care sunt președinte eu sunt factor decizional. E exclusă retragerea mea”, a declarat Piedone la România TV.

Faptul că PSD și PNL continuă campania cu candidaturi separate, a Gabrielei Firea și a lui Sebastian Burduja, este în avantajul său, spune Piedone. În opinia lui, atât Firea cât și Burduja sunt candidați „eroi de sacrificiu”.

ADVERTISEMENT

„Chiar mă favorizează, o să vedeți acest lucru. Cei care au intrat în cursă, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au intrat să salveze onoarea coaliției. Au intrat la sacrificii, eroi de sacrificiu. Firea pierde, dar este europarlamentar, domnul Burduja pierde, dar e un ministru de succes”, a declarat el.

Cîrstoiu, „un iepuraș care s-a născut deja mort”

Candidatul PUSL a spus că alianța PSD-PNL trebuia să o desemneze de la început pe Gabriela Firea candidat comun la Primăria Generală, în loc să „scoată un iepuraș care s-a născut deja mort”– aluzie la medicul Cătălin Cîrstoiu, retras din cursă în urma sedinței maraton a coaliției de luni spre marți.

ADVERTISEMENT

„Coaliția, dacă avea acel candidat comun cu care s-a lăudat, putea să o pună de la bun început pe doamna Gabriela Firea, în care eu, Cristian Popescu Piedone, dacă nu vedeam acele bâlbe ale coaliției, probabil stăteam liniștit la Primăria Sectorului 5. Dar am văzut aceste orgolii peste care nu au putut să treacă. I-au adus pe cei pe care i-au aruncat la coș spunând că nu sunt buni și au scos un iepuraș, care s-a născut deja mort. Respect pentru profesia domniei sale și e foarte bine că nu a intrat în această mocirlă și s-a retras acolo unde profesează și este bun, domnul Cîrstoiu, dar au rămas în offside cei doi”, a spus Piedone.

„Orice s-ar întâmpla, trebuie să scăpăm de Nicușor Dan”

În opinia lui Piedone, actuala putere a uitat de cei care i-au votat, care „i-au îmbrăcat în oameni și i-au așezat la masă”, au uitat de „oamenii nedreptățiți și mințiți de Nicușor Dan”.

ADVERTISEMENT

„S-au jucat de-a copiii căpitanului Grant până și-au pierdut busola, eu ce să zic, că au luat-o razna, că au devenit aroganți și nerecunoscători față de cei care acum patru ani i-au îmbrăcat în oameni și i-au așezat la masă? Ok, acum, dacă ei sunt turbați și și-au pierdut înfățișarea de oameni, probabil au uitat că nedreptățiți și mințiți de Nicușor Dan, au vrut încă o dată să amaneteze interesele Bucureștiului. S-au pierdut în ura poporului. Vor să amaneteze pentru încă patru ani Bucureștiul. Orice s-ar întâmpla, trebuie să scăpăm de Nicușor Dan”, a a spus Piedone.

„Eu îmi joc cariera și și-o joacă și băiatul meu”

Cristian Popescu Piedone a mai spus că, dacă va pierde, se va întoarce la „meseria de bază”, restaurantul. „Eu îmi joc cariera și și-o joacă și băiatul meu. Familia Popescu nu a trăit niciodată din politic. Dacă Piedone va pierde, își va crește nepoții și se va bucura de viață. Din ce trăiesc? Dinainte de ’90, familia mea deține câteva restaurante. Ne întoarcem la meseria de bază”, a spus Piedone.

Nehotărâții vor vota cu  Piedone

Candidatul PUSL a mai spus că electoratul nehotărât o să-i dea lui voturile în cele din urmă, din cauza „bâlbelor” alianței PSD-PNL. „Deci pot să fac o previziune. Bazinul de nehotărâți, care e foarte mare. Faptul că această bâlbă a coaliției, faptul că am fost vertical de la început până la sfârșit, le mulțumesc domnilor din coaliție că marea majoritate din cei nehotărâți îi vor motiva să vină la vot și votul va fi Cristian Popescu Piedone. Vom vedea ce va rezulta dintr-un sondaj corect.  Mâine am o întâlnire cu o societate din afara României, care nu e plătită de niciun partid, și comand un sondaj real. Nu vorbim despre americani, pe americani i-am așteptat 40 de ani”, a spus primarul Sectorului 5.

Își așteaptă contracandidații în „lumea reală”, în Piața Obor, în Piața Romană

Liviu Negoiță (PUSL, care și-a depus, marți, candidatura pentru Sectorul 1) va fi candidatul pe care-l sprijină, la Primăria Sectorului 1 lupta se va da între George Tuță și Liviu Negoiță, în timp ce actualul primar Clotilde Armand este deja „istorie”, a spus Piedone.

Primarul Sectorului 5 a reiterat faptul că își așteaptă contracandidații la dezbateri în „Piața Obor, în Piața Romană”, întrebat fiind de ce nu a acceptat o dezbatere cu Nicușor Dan.

„Unde să mă duc, unde a stat el în biroul lui patru ani? La o televiziune. Să coboare într-o lume reală de care a fugit. Eu trăiesc în lumea reală. Eu voi participa la dezbateri, aștept orice candidat la Primăria Capitalei în teritoriu, să-și pună patru scaune în Piața Obor, în Piața Romană”, a spus Piedone.

ADVERTISEMENT