News

Piteștenii revin la portul măștii de protecție pe stradă. Varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid

În acest moment, în Argeș, sunt înregistrate 17 îmbolnăviri cu această variantă mai agresivă a virusului SARS-CoV-2.
03.07.2021 | 17:29
Pitestenii revin la portul mastii de protectie pe strada Varianta Delta a coronavirusului se raspandeste rapid
ADVERTISEMENT

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) există evidențe de transmitere comunitară susținută a variantei Delta în Pitești și în comunele învecinate.

Piteștenii revin la portul măștii de protecție pe stradă. Varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid

Locuitorii din Pitești au revenit la purtatul măștilor pe stradă din cauza îngrijorărilor produse de răspândirea variantei Delta (varianta indiană) a coronavirusului care produce COVID-19.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre transmitere comunitară susținută a variantei Delta în Pitești și în comunele învecinate, anunță INSP. În acest moment, în Argeș, sunt înregistrate 17 îmbolnăviri cu această variantă mai agresivă a virusului SARS-CoV-2.

Specialistii transmit ca varianta Delta este cu 40-60% mai transmisibilă și poate fi asociată cu risc mai mare de spitalizare.

ADVERTISEMENT

După auzul acestei vești, unii dintre piteșteni sunt speriati, alții nepăsători, altii sunt descumpăniți și nu știu ce să mai creadă. Cert este că mulți dintre piteșteni au revenit la purtatul măștii de protecție pe stradă.

În acest moment în Argeș sunt înregistrate 17 cazuri de infectări cu varianta Delta, cele mai multe la nivel de țară. Urmează județul Ilfovul cu 15 cazuri.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în sănătate publică au avertizat că varianta Delta ar putea deveni, în scurt timp, varianta dominantă în România, în special în condițiile în care campania națională de vaccinare pare să fi intrat în impas.

Premierul Florin Cîţu este de părere că România nu ar trebui să se confrunte cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, având în vedere că există vaccinuri disponibile în țara noastră și populaţia se poate imuniza.

ADVERTISEMENT

Șeful executivului a declarat vineri, la Botoşani, că va susține ca economia să rămână deschisă și să nu mai existe niciun fel de restricții.

„Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem niciun val patru. S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum.

Singura soluţie este să ne vaccinăm. Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri.

Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă, să nu mai avem niciun fel de restricţii, pentru că nu trebuie ca cei care s-au vaccinat să mai sufere. Trebuie să meargă înainte”, a spus primul ministru.

ADVERTISEMENT