Life

Rețetă de plăcintă de post cu cartofi. Se pregătește rapid, simplu și e delicioasă

Rețetă de plăcintă cu cartofi, perfectă în Postul Crăciunului. Se face într-un timp scurt, are puține ingrediente și e sățioasă.
24.11.2023 | 11:59
Reteta de placinta de post cu cartofi Se pregateste rapid simplu si e delicioasa
Rețetă de plăcintă cu cartofi, perfectă în Postul Crăciunului. Se face într-un timp scurt, are puține ingrediente și e sățioasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de plăcintă de post cu cartofi. Se pregătește rapid, simplu și e delicioasă. E foarte ușoară și se poate servi atât simplă, cât și alături de o salată, la prânz sau chiar la cină. Descoperă cum se face acest preparat culinar.

Rețetă de plăcintă cu cartofi, perfectă în Postul Crăciunului. Se face într-un timp scurt, are puține ingrediente și e sățioasă

Rețetă de plăcintă cu cartofi, perfectă în Postul Crăciunului. Se face într-un timp scurt, are puține ingrediente și e sățioasă. Cartofii se numără printre legumele versatile, care nu lipsesc din nicio casă din România.

ADVERTISEMENT

Pe lângă piure, pai sau copți, aceștia merg de minune în diverse supe cremă și ciorbă, dar și în numeroase aluaturi. Cu siguranță, tot ce ai nevoie pentru acest fel de mâncare se găsește deja în bucătăria ta.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele necesare pentru această plăcintă de post cu cartofi, dar și cum se realizează. De acum înainte o vei pregăti de fiecare dată când vei vrea să savurezi ceva sănătos și delicios.

ADVERTISEMENT

Cum se face plăcinta de post cu cartofi. Ingrediente și pașii de urmat

Plăcinta cu cartofi, ideală pentru Postul Crăciunului, are nevoie de foarte puține ingrediente. Pe lângă cartofi, 7-8 aproximativ, mai sunt necesare 500 de grame de făină, 250 ml de apă caldă și 50 de ulei de floarea soarelui.

De asemenea, din preparatul culinar nu trebuie să lipsească 15 grame de sare, o ceapă, sosul de roșii și condimentele. Printre acestea se pot număra sarea, piperul și oregano. Rețeta se face extrem de simplu și nu stai nici mult în bucătărie.

ADVERTISEMENT

În primul rând, cartofii trebuie să se pună la fiert într-o oală cu apă și un praf de sare. În al doilea rând, se pregătește aluatul care se realizează din apă caldă, sare, ulei și făină care se adaugă treptat până când se formează un aluat.

Compoziția obținută se frământă și se lasă la dospit preț de o oră. În această perioadă se pregătește umplutura într-o tigaie în care se călește puțin ceapa, alături de sosul de roșii. Se dă totul la foc mic, apoi se pun cartofii fierți.

ADVERTISEMENT

Aluatul se porționează în bucăți mari și egale și pe fiecare bucată se pune un strat de amestec și se împachetează sub forma unui melc sau în straturi. Plăcinta cu cartofi se așază în tavă și se dă la cuptor timp de o jumătate de oră, la 180 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT