News

Plajele din România sunt gata să primească turiștii, transmite Ministerul Mediului

Ministerul Mediului a transmis că plajele din România sunt pregătite pentru sezonul estival, fiind finalizată curățarea, dar și nivelarea acestora cu ajutorul utilajelor.
27.04.2022 | 00:44
Plajele din Romania sunt gata sa primeasca turistii transmite Ministerul Mediului
Plajele au fost predate operatorilor economici. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministerul Mediului și Apele Române Dobrogea-Litoral au transmis că lucrările de curățare și pregătire a plajelor din România pentru sezonul estival au fost finalizate și că acestea pot fi deschise pentru turiști.

Plajele au fost predate operatorilor economici

După cum arată postarea Ministerului Mediului, plajele din România au fost curățate, ulterior fiind afânate și nivelate în așteptarea noului sezon estival.

ADVERTISEMENT


După începerea sezonului estival, după cum arată postarea ministerului, operațiunile de îngrijire ale diferitelor sectoare de litoral urmează să intre în responsabilitatea operatorilor economici care au câștigat contractele de închiriere.

“După ce au fost igienizate manual și mecanic, după ce au fost afânate și nivelate, suprafețele de nisip de pe litoralul românesc sunt gata să primească turiștii.

ADVERTISEMENT

Îngrijirea plajelor în timpul verii va cădea în sarcina operatorilor de plajă care, până la venirea turiștilor, vor amenaja suprafețele de plajă în conformitate cu reglementările în vigoare”, se arată în postarea Ministerului Mediului.

O altă postare, făcută de reprezentanții Apelor Române Dobrogea-Litoral arată că plajele care au fost igienizate au fost predate către 407 agenți economici care au semnat contracte cu această instituție a statului român.

ADVERTISEMENT

“Toți cei 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere și-au preluat sectoarele de plajă de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral după ce suprafețele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate și afânate”, transmit oficialii instituției.

Lucrările de pregătire a diferitelor sectoare de plajă au început din luna februarie și au inclus demontarea a peste 7.000 de metri liniari de plasă de stuf, amplasată înainte de sosirea iernii.

ADVERTISEMENT

În plus, în urma eforturilor depuse de angajații instituției, de pe cele aproape 400 de hectare de plajă au fost adunate aproape 40 de tone de deșeuri.

“Mai întâi s-a făcut igienizarea manuală pe 200 de ha, apoi a fost nevoie și de o igienizare mecanizată pe 250 ha, nivelarea s-a  realizat pe 170 de ha din suprafața turistică a plajelor, lucrările de discuire s-au desfășurat în repetate rânduri, chiar și pe aceleași sectoare ajungând la o suprafață totală de 500 de ha.

De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite în 17.000 de metri cubi la malul mării care au fost ridicate împotriva eroziunii marine și eoliene”, se mai arată în postare.

ADVERTISEMENT