News

Plan Roșu de intervenție pe Valea Oltului. Intervin 7 ambulanțe SMURD și 5 ambulanțe SAJ

Plan Roșu de intervenție pe Valea Oltului, în apropiere de localitatea Recea, acolo unde un microbuz s-a ciocnit de un autocar și există mai mulți răniți.
18.09.2023 | 17:20
Plan Rosu de interventie pe Valea Oltului Intervin 7 ambulante SMURD si 5 ambulante SAJ
Plan Roșu de intervenție pe Valea Oltului. Foto: Euroolteniainfo.com
ADVERTISEMENT

ISU a trimis la fața locului o forță impresionantă de salvatori, însă rămâne de văzut care va fi bilanțul oficial al tragediei. Momentan se pare că accidentul nu a produs un număr foarte mare de victime, din salvatorii pentru oamenii prezenți acolo.

Plan Roșu de intervenție pe Valea Oltului

”La fața locului, echipajele operative intervin cu 1 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de transport personal și victime multiple și 5 ambulanțe SAJ”, au transmis salvatorii.

ADVERTISEMENT

Conform imaginilor publicate de Euroolteniainfo.com, microbuzul a ieșit destul de șifonat în urma acestui impact, în timp ce autocarul a fost lovit frontal, iar acum salvatorii vor constata dacă au existat persoane rănite, sau mai grav, persoane decedate.

Conform Digi 24 în total au fost implicate 55 de persoane, însă doar patru au avut nevoie de asistență medicală, cu toate că două dintre aceste persoane sunt în stare mai gravă și au fost transportate la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. În autocar se aflau 53 de persoane, iar în microbuz se aflau două persoane.

ADVERTISEMENT

Conform Gazeta de Olt, accidentul s-a produs la intersecția drumului județean DJ 653 cu drumul județean DJ 657. ”Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

La fața locului, echipajele operative intervin cu  o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, șapte echipaje SMURD și cinci echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt”, a transmis ISU Olt.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, un accident pe Valea Oltului dădea mari emoții salvatorilor, după ce o autoutilitară care ar aparține companiei Flagas, cea implicată în exploziile de la Crevedia, a provocat un accident și exista un pericol real de explozie. Din fericire salvatorii au reușit să stingă flăcările înainte de o nouă tragedie.

”Pompierii au eliminat pericolul unei explozii și s-au retras, dar traficul este în continuare blocat pe sensul Sibiu- Vâlcea”, transmitea ISU Olt. Accidentul s-a produs în zona localității Racovița de pe Valea Oltului, în accident fiind implicate o cisternă care transporta GPL și un tir cu remorcă frigorifică.

ADVERTISEMENT

Autoritățile anunțau că ”în perioada 18 septembrie – 14 noiembrie, traficul rutier va fi restricționat pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, tronson kilometric 246+500 metri – 251+025 metri, în zona localității Boița, județul Sibiu, pentru efectuarea unor lucrări de stabilizare versanți și de refacere a suprafeței de rulare”.

ADVERTISEMENT
Tags: