News

Plan roșu în Vrancea, după ce un microbuz cu pasageri s-a răsturnat. Nouă oameni au ajuns la spital

Plan roșu în Vrancea, în urma unui accident rutier. Un microbuz în care se aflau mai mulți pasageri s-a răsturnat în afara carosabilului.
08.01.2024 | 21:36
Plan rosu in Vrancea dupa ce un microbuz cu pasageri sa rasturnat Noua oameni au ajuns la spital
Plan roșu în Vrancea, după ce un microbuz s-a răsturnat. colaj Fanatik/ Foto ziaruldevrancea.ro
ADVERTISEMENT

Plan roșu în Vrancea, în urma unui accident rutier petrecut pe DN11A, în Adjudul Vechi. Un microbuz cu pasageri s-a răsturnat, iar în urma incidentului, nouă oameni au fost transportați la spital.

Plan roșu în Vrancea, un microbuz s-a răsturnat

Un accident rutier grav a avut loc, luni seara, 8 ianuarie, pe drumul național 11A, în județul Vrancea. Din primele informații, șoferul unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova a pierdut controlul asupra volanului și a ieșit în afara părții carosabile.

ADVERTISEMENT

Mijlocul de transport în comun a fost găsit răsturnat. Inițial, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au transmis că 16 persoane s-ar afla în interioul microbuzului. Ulterior, s-a stabilit că era vorba de 9 oameni, dintre care șapte copii și doi adulți.

Pentru că numărul persoanelor implicate era unul semnificativ, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. „Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului Vrancea a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost alocate de urgență 1 autospecială de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 1 echipaj de descarcerare, 1 punct medical avansat și 3 ambulanțe SAJ”, a informat ISU Vrancea, conform presei locale.

Cele nouă victime au fost evaluate la fața locului, iar apoi au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat după circa 30 de minute de la producerea accidentului.

ADVERTISEMENT

Un microbuz din România, implicat într-un accident în Ungaria

Un alt accident grav a avut loc, sâmbătă, pe autostrada M5 Szeged-Budapesta din Ungaria, implicat fiind un microbuz din România. Se pare că șoferul autovehiculului ar fi ieșit de pe carosabil, din motive necunoscute, ajungând într-un șanț.

În mijlocul de transport în comun se aflau șapte oameni. Cinci dintre aceștia au suferit răni ușoare, iar ceilalți doi sunt în stare gravă. În zona respectivă a fost solicitată intervenția unui elicopter.

ADVERTISEMENT

Victimele aflate în stare critică au fost preluate și transportate la o unitate medicală. După producerea evenimentului rutier, circulația a fost blocată vreme de mai multe ore pe sensul către Szeged.

 

ADVERTISEMENT