News

Plângere penală împotriva lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, în cazul muncitorilor morți pe șantier

Şase aleşi USR PLUS, plângere penală împotriva lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, în cazul muncitorilor morți pe șantier.
31.08.2021 | 18:56
Plangere penala impotriva lui Robert Negoita primarul Sectorului 3 in cazul muncitorilor morti pe santier
ADVERTISEMENT

Șase aleși ai  USR PLUS au depus o plângere penală la DNA, pe numele lui Robert Negoiţă pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în cazul celor doi muncitori care au murit pe un șantier ilegal.

Robert Negoiţă, plângere penală la DNA din partea celor de la USR PLUS. Ce acuzații i se aduc

Conform plângerii, șantierul respectiv avea ca scop schimbarea traseului pe care puteau merge mașinile spre demisolul clădirii Ministerului Culturii, iar dorința era de a obţine spaţiu pentru amenajarea unor terase.

ADVERTISEMENT

Autorii acestei plângeri sunt Ana Ciceală şi Nicorel Nicorescu, Alexandru Sava şi Eugen Matei, Teodora Stoian, care este consiliera ministrului justiţiei şi europarlamentarul Vlad Gheorghe.

În plângerea penală, cei șase autori cer ca și firmele implicate în acest caz să fie investigate. Este vorba despre Algoritm Rezidential SRL şi Algoritm Construcţii din Sectorul 3.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se cere și anchetarea funcţionarilor de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public a Sectorului 3, pentru că aceștia au înfăpuit ordinele primite de la Robert Negoiţă.

Ce acuzații i se aduc lui Robert Negoiţă în plângerea penală

Algoritm Rezidential SRL a început lucrările respective, la cererea primarului, după cum se arată în plângere, deși nu exista nicio autorizație în acest sens.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Robert Negoiţă ar fi spus că plănuiește să valorifice materialele extrase de pe teren.

El a declarat în fața consilierilor de pe teren că preferă să facă lucrurile așa, pentru că durează mult până se emit autorizațiile și a decis să continue, deși acel șantier era ilegal.

ADVERTISEMENT

Astfel, Robert Negoiţă este acuzat că știa de acele lucrări ilegale și nu numai că nu l-a oprit, dar i-a îndemnat pe alții să încalce legea și să îi asculte ordinele, acuză autorii plângerii penale.

„Primarul Robert Negoiţă ştia despre aceste lucrări, desfăşurându-se din dispoziţia lui, edilul Sectorului 3 deplasându-se pe teren de mai multe ori.

În discuţiile cu consilierii Eugen Matei şi Alexandru Sava a admis că ştie că nu are drept să facă lucrări pe teren, fără să informeze proprietarul şi fără să îi ceară acordul, dar s-a justificat susţinând că el vrea să fie o zonă frumoasă şi că ar dura prea mult ca să obţină avize.

Măsurile dispuse de Robert Negoiţă au condus la lucrări nelegale ale Algoritm Rezidential SRL, lucrări care vor fi finanţate din banii contribuabililor”, se arată într-un comunicat al USR PLUS.

Reamintim că doi muncitori și-au pierdut viața pe acel șantier ilegal, aflat în fața Bibliotecii Naționale, în București. după ce un mal de pământ s-a surpat și s-a prăbușit peste ei.

ADVERTISEMENT