Life

Planta banală care care te ajută să scapi de stres și îți face viața mai bună. Puțini români știu de ea

Planta minune care reduce stresul și îți îmbunătățește calitatea vieții. În ciuda beneficiilor sale uimitoare, puțini români știu de ea.
16.02.2024 | 08:50
Planta banala care care te ajuta sa scapi de stres si iti face viata mai buna Putini romani stiu de ea
Planta care poate reduce stresul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Puțini români știu despre planta medicinală care poate reduce stresul, cu toată că în medicina tradițională se folosește de sute de ani. Aduce mai multă relaxare în viața celui care o folosește.

Planta medicinală care poate reduce stresul

Deși mulți nu știu acest lucru, ginsengul are numeroase beneficii pentru sănătate. Printre altele, este foarte bun și pentru o problemă cu care omenirea se confruntă tot mai des în zilele noastre, stresul.

ADVERTISEMENT

Consumul acestei plante banale, pe care românii o evită de multe ori, reduce considerabil nivelul de stres și de anxietate. Fiind clasificată drept o plantă adaptogenă, face ca organismul să se adapteze mai bine la tensiunea fizică și mentală.

Ginsengul poate susține sistemul nervos central și echilibrează reacția corpului la factorii stresori. Mai mult decât atât, are în compoziție antioxidanți, care protejează celulele nervoase împotriva daunelor provocate de stresul oxidativ.

ADVERTISEMENT

Printre beneficii se numără și faptul că ginsengul ajută la îmbunătățirea stării generale de sănătate și sporește rezistența în fața neliniștii, fie ea de natură fizică sau emoțională.

Ce alte plante reduc stresul

Dar ginsengul nu este singura plantă care reduce stresul, mai sunt și altele- deloc greu de găsit. Busuiocul, lemnul de trandafir, muşeţelul, iasomia au de asemenea această proprietate și reduc insomniile. 

ADVERTISEMENT

Roinița, pe de altă parte, are în compoziție un ulei volatil, reprezentat prin flavonoizi, taninuri, principii amare, răşini, pectine, acid cafeic, acid rozmarinic, acid ursolic, acid oleanolic, enzime şi mucilagii.

Totodată, planta este bogată și în magneziu și calciu. Verbina face și ea minuni pentru organism. Proprietățile sale sunt numeroase și are efect antiinflamator, antiseptic, anestezic, antimigrenos, astringent, antinevralgic.

ADVERTISEMENT

Valeriana este poate printre cele mai cunoscute plante care te scapă de stres. Efectele calmante sunt cunoscute încă din antichitate, iar uleiul de lavandă, folosit atât distilat cât și presat, micșorează starea de neliniște și induce un somn odihnitor.

ADVERTISEMENT