Life

Planta care e un izvor de sănătate, însă românii nu o consumă. Puțini îi știu beneficiile

Planta care are beneficii uriașe în sănătate, dar nu se află pe mesele oamenilor. Doar unii români îi cunosc proprietățile.
06.02.2024 | 08:20
Planta care e un izvor de sanatate insa romanii nu o consuma Putini ii stiu beneficiile
Planta care are beneficii uriașe în sănătate, dar nu se află pe mesele oamenilor. Doar unii români îi cunosc proprietățile. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Planta care e un izvor de sănătate, însă românii nu o consumă. Puțini îi știu beneficiile. Care sunt răspunsurile pe care le-au descoperit oamenii de știință prin intermediul studiilor realizate de-a lungul anilor.

Planta care are beneficii uriașe în sănătate, dar nu se află pe mesele oamenilor. Doar unii români îi cunosc proprietățile

Planta care are beneficii uriașe în sănătate, dar nu se află pe mesele oamenilor. Doar unii români îi cunosc proprietățile și o folosesc în preparatele culinare pe care le gătesc pentru mesele alături de persoanele dragi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă consumul de ginseng, însă acesta este încă necunoscut multor persoane. Unul dintre efectele importante pe care le are este că poate oferi un plus de energie organismului uman. Planta perenă sprijină sistemul imunitar.

De asemenea, poate ajuta la prevenirea răcelilor și la diminuarea severității simptomelor bolilor de inimă. Ginsengul poate fi eficient în creșterea vigilenței, diminuarea stresului și îmbunătățirea rezistenței.

ADVERTISEMENT

În plus, foarte multe studii au demonstrat că îmbunătățește funcția sexuală la femei în timpul menopauzei. Ginsengul roșu coreean funcționează de minune în această situație și nu are niciun efect secundar.

Această plantă, care este o sursă de sănătate, are abilitatea de a regla nivelul de zahăr prezent în sângele nostru. Mai mult decât atât, poate ajuta corpul să producă, în mod natural, mai multă insulină, ginsengul fiind recomandat celor care suferă de diabet.

ADVERTISEMENT

În aceeași ordine de idei, specialiștii mai spun că planta joacă un rol uriaș în îmbunătățirea memoriei noastre, poate reduce infecțiile din organism, poate îmbunătăți digestia și este de mare ajutor în cazul persoanelor care suferă de cancer.

Ginsengul: pro și contra. Ce spun experții

Ginsengul are foarte multe avantaje pentru sănătate, însă sunt experți care vorbesc și despre anumite riscuri. În primul rând, oamenii trebuie să discute cu un doctor înainte de a adăuga planta în regimul propriu.

ADVERTISEMENT

Așadar, nu ar trebui să fie folosită pentru a trata orice fel de boală fără supraveghere medicală. În al doilea rând, nu există o doză recomandată, de aceea e bine să se țină cont de sfaturile unui specialist în domeniu.

„Nu există o doză adecvată. Depinde de vârstă, de starea de sănătate și de alți factori. M-aș simți cel mai confortabil recomandându-l pentru persoanele care nu iau alte medicamente. 

Acolo unde ar putea apărea potențiale interacțiuni, dar nu aș recomanda ginsengul pentru a trata o boală”, a spus medicul Zanini, conform healthline.com. Ginsengul poate avea efecte secundare.

Printre acestea se numără: diaree, insomnie, dureri de cap, bătăi rapide ale inimii sau fluctuații ale tensiunii arteriale. Dacă alegeți să luați suplimente de ginseng, cumpărați-le întotdeauna de la o sursă de încredere, din farmacie.

ADVERTISEMENT