Life

Planta care are mai mult calciu decât laptele. O găsești peste tot în natură, dar nu știai ce proprietate uimitoare are

O plantă are mai mult calciu decât laptele. O vezi peste tot, în natură, dar nu știai despre efectele sale. Despre ce este vorba
30.07.2023 | 13:00
Planta care are mai mult calciu decat laptele O gasesti peste tot in natura dar nu stiai ce proprietate uimitoare are
Ce plantă din grădină are mai mult calciu decât laptele. Sursa foto: Casa-Gradina
ADVERTISEMENT

Natura ne oferă o varietate de plante care au proprietăți miraculoase pentru organism. Despre unele habar nu avem cât sunt de utile, deși le vedem aproape zilnic, în calea noastră. Mai mult, au calciu într-o cantitate mai mare decât laptele.

Planta mai bogată în calciu decât laptele

Ai auzit de ”năsturel”? Această plantă este un adevărat medicament, despre care puțini știm. Parte din familia ”Brassicacea”, năsturelul mai este denumită și ”brâncuță”, ”măcriș de baltă” sau ”năsturaș”.  O poți găsi atât în grădină, câmpii, dar și în piețe, căci se comercializează

ADVERTISEMENT

Năsturelul este și comestibilă. Se poate pune în salate, deoarece se bazează pe un procent de 95% apă, conține cantități semnificative de vitamina C, A, riboflavină, vitamina B6, Calciu, Mangan, iar o porție de 100 de grame nu are mai mult de 11 calorii.

Totodată, năsturelul are și o compoziție scăzută de carbohidrați, proteine, grăsimi și fibre dietetice. De asemenea, prin această plantă se pot trata boli de piele sau probleme cu digestia, datorită iodului și vitaminei C, de care dispune.

ADVERTISEMENT

Unde găsești năsturel

Unde vezi, mai exact, năsturel? În apropiere de izvoare, păduri, pe câmpii, în grădină , în zone mlăștinoase, cu multă umezeală. Despre beneficiile plantei s-a auzit în multe țări, unde responsabilii din sănătate chiar au considerat necesar a se cultiva.

În Marea Britanie năsturelul este foarte apreciată. Aici se cultivă ca o legumă sau ca o plantă acvatică, în regiuni precum Hampshire, Dorset, Wiltshire, Hertfordshire. Totodată, în orașul Alresford se organizează multe festivaluri legate de năsturei.

ADVERTISEMENT

Festivalul Năsturelului din orașul britanic Alresford adună în fiecare an, aici, un număr de peste 15.000 de vizitatori. Aceștia pot cumpăra diferite preparate pe bază de această plantă, pot vedea spectacole sau pot admira o linie ferată cu aburi.

Năsturelul curăță ficatul și previne cancerul

Năsturelul este foarte bun și pentru protejarea ficatului de toxine. Bogat și în glucozinolați, adică fitochimicale cu sulf, curăță acest organ de toate impuritățile și îi reglează enzimele. Pe lângă asta, planta luptă cu toți factorii nocivi care pot duce la cancer.

ADVERTISEMENT

” (…) Nasturelul contine glucozinolati, care sunt fitochimicale ce contin sulf. Ficatul curata organismul de toxine si impuritati, insa are si el nevoie de ajutor. Nasturelul regleaza enzimele ficatului, stimulandu-i activitatea”, și ”(…) lupta cu radicalii liberi ce pot determina aparitia cancerului.

Fumatorii au in special de castigat de pe urma nasturelului intrucat acesta scade riscul de cancer la plamani”, a explicat pe doc.ro Corina Dragomir, de profesie specialist Feng Shui în Medicină și Astrologie Chineză.

ADVERTISEMENT
Tags: