Life

Planta care e în stare să vindece tot. Era o buruiană, creștea pe oriunde, dar bunicii știau cum să o folosească

Planta care vindecă tot. Mulți o consideră o buruiană, dar bunicii au știut dintotdeauna cum să o folosească pentru sănătate.
27.04.2024 | 16:00
Planta care e in stare sa vindece tot Era o buruiana crestea pe oriunde dar bunicii stiau cum sa o foloseasca
Planta care vindecă toate bolile. Sursa foto: Trup Suflet Minte
ADVERTISEMENT

O buruiană adesea ignorată de oameni este, de fapt, o plantă medicament. Crește de obicei la margine de drum, pe câmpii sau prin grădină, iar bunicii noștri au știut dintotdeauna de proprietățile sale miraculoase.

Planta care te scapă de multiple boli. Nu este o simplă buruiană

Este vorba despre brusture, despre care se spune că te scapă de reumatism, spondiloză și infecții urinare, în principal, dar asta nu este tot. Planta crește din primăvară și până în toamnă și îți poate schimba viața în bine.

ADVERTISEMENT

S-a descoperit de-a lungul timpului despre brusture și că reglează glicemia. Asta datorită conținutului de substanțe active, care mențin normală circulația sângelui. De asemenea, brusturele este benefic mai ales pentru diabetici.

Cum să consumi brusturele? Sub formă de ceai. Pune apă la fiert într-un recipient, iar când aceasta dă în clocot, poți pune în ea frunzele acestei plante. Acoperă totul cu un capac și lasă să se creeze o infuzie.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de brusture se poate consuma dimineața, pe stomacul gol sau între mese. Vei vedea cum sistemul digestiv se va îmbunătăți după doar o 7 zile de băut dintr-un astfel de preparat. Nu încerca să-l asortezi cu alimente, căci rezultatul nu va fi cel așteptat.

Totodată, infuzia de brusture se poate combina cu ulei de lavandă, iar soluția obținută se va aplica pe scalp, căci are efect de eliminare a mătreții. Tratamentul, pentru a avea efect, trebuie ținut trei luni.

ADVERTISEMENT

Brusturele îndepărtează acneea

Dacă suferiți de acnee, vă puteți trata această afecțiune tot cu brusture. Din infuzia de ceai, aplicați cu o dischetă demachiantă pe zona unde este necesar, iar dacă tratametul va dura trei luni, atunci veți vedea cum acneea a dispărut și, în același timp, tenulva deveni mai luminos.

”Rădăcina de brusture a fost folosită de mult timp pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema. Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale rădăcinii pot ajuta la rezolvarea problemelor pielii atunci când este aplicată local. Cercetătorii au găsit dovezi³ că rădăcina de brusture poate ajuta și la tratarea arsurilor topice. Pentru purificarea tenului și stimularea circulației, poți încerca o mască cu extract brusture.

ADVERTISEMENT

Se pare că rădăcina și semințele de brusture pot inhiba anumite tipuri de cancer. Un studiu din 2011 a constatat că semințele de brusture au avut „efecte inhibitoare puternice” asupra creșterii tumorilor cauzate de cancere precum carcinomul pancreatic. Un alt studiu din 2016 a constatat că rădăcina de brusture a interferat semnificativ cu creșterea celulelor canceroase.”, explică pe doc.ro dr. Claudia Marin

ADVERTISEMENT