Life

Planta considerată ”medicamentul primăverii”. Curăță organismul de toxine și are beneficii uimitoare

O plantă care poate părea banală la prima vedere e considerată ”medicamentul primăverii”. Ajută la detoxifierea organismul și are și multe alte beneficii.
24.03.2024 | 16:19
Planta considerata medicamentul primaverii Curata organismul de toxine si are beneficii uimitoare
Planta considerată ”medicamentul primăverii”. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta considerată ”medicamentul primăverii” curăță organismul de toxine și are o mulțime de beneficii. Întărește sistemul imunitar și mai mult de atât, este bogată în vitamine, dar și în minerale.

Planta considerată ”medicamentul primăverii”

O plantă banală are beneficii uimitoare pentru organismul nostru. Gustul ei nu este pentru oricine, într-adevăr, însă având în vedere efectul său de detoxifiere al organismului, merită încercată.

ADVERTISEMENT

Care este planta considerată ”medicamentul primăverii”? Este vorba despre leurdă, care are un gust asemănător într-o oarecare măsură cu cel al usturoiul. Cum și-a obținut acest renume și ce o face atât de deosebită?

În primul rând, leurda curăță organismul de toxine. Iar asta o face un detoxifiant cât se poate de natural. Totodată, ea are vitamine, săruri, dar și proteine, iar acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.

ADVERTISEMENT

De asemena, leurda fortifică sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene. De altfel ea este folosită în numeroase cure de detoxifiere și s-ar putea să o regăsim și în lista de ingrediente din diferite suplimente alimentare.

Leurda ajută la detoxifierea organismului și are beneficii uimitoare

Și specialiștii recomandă ”medicamentul primăverii” în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme la nivelul ficatului. Astfel, este esențial să o adăugăm în dieta noastră în această perioadă.

ADVERTISEMENT

„În această perioadă pădurea este plină de leurdă, drept pentru care recomand să profităm din plin. Leurda este una dintre cele mai importante plante care ajută organismul să curețe toxinele.”, a spus Simona Carniciu, expert în boli metabolice şi de nutriţie la Antena 3.

Ce alte beneficii mai are leurda? Lista este una destul de lungă. În primul rând, planta scade colesterolul și poate ameliora afecțiuni ale căilor respiratorii superioare. Dacă ai probleme cu somnul, tot această plantă banală te ajută.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că ”medicamentul primăverii” poate ameliora insomnia, dar și amețelile. Totodată, ea este eficientă și în cazul simptomelor de depresie. Leurda poate fi adăugată fără griji în numeroase rețete.

Ea poate fi folosită în salate și nu numai. De asemenea, se găsește și destul de ușor, în diferite supermarketuri și chiar și în piețe. Prețul său ar putea fi însă ceva mai piperat decât cel al usturoiului, spre exemplu. Chiar și așa, având în vedere beneficiile sale, o putem încerca.

ADVERTISEMENT