Life

Planta care te ajută să scapi de durerile de cap. Costă doar câțiva lei și se găsește foarte ușor

Ce plantă te ajută să nu mai ai dureri de cap. Este foarte ieftină și se găsește foarte ușor. Mirosul ei este foarte plăcut.
23.11.2023 | 23:22
Planta care te ajuta sa scapi de durerile de cap Costa doar cativa lei si se gaseste foarte usor
Despre ce plantă este vorba. Sursa foto: Farmacia Catena
ADVERTISEMENT

Durerile de cap sunt insuportabile pentru mulți dintre noi și, uneori, oricât de multe medicamente am lua, tot fără rezultat. Totuși, remediile naturiste s-au dovedit adesea mai eficiente. O plantă pe care s-ar putea să o ai în grădină sau pe care o găsești în aproape orice magazin, ajută în mod cert la eliminarea durerilor de cap.

Ce plantă te scapă de dureri de cap. Este foarte ieftină, iar mirosul ei te încântă

Din această plantă poți prepara un ceai care este perfect pentru toate cele trei mese ale zilei: mic dejun, prânz sau cină. Pe lângă faptul că te va scăpa de durerea de cap, va contribui și la reglarea sistemului digestiv și va îmbunătăți circulația sângelui.

ADVERTISEMENT

Menta este o plantă remediu împotriva durerilor de cap. Se găsește în grădini, magazine (un pachet cu mentă sau pliculețe cu mentă ajunge până 4 sau 6 lei, n.r) sau o poți planta în ghivece cu pământ și așeza la fereastră. De-a lungul timpului, s-a constatat că un ceai de mentă acționează foarte rapid și eficient contra problemelor sistemului nervos.

”Ceaiul de mentă are și un ușor rol analgezic, calmând durerile, spasmele și disconfortul în cazul migrenelor. Deoarece menta acționează ca un relaxant muscular și calmant al durerii, poate diminua anumite tipuri de dureri de cap.

ADVERTISEMENT

Într-un mic studiu efectuat pe 41 de persoane, uleiul de mentă aplicat pe frunte s-a dovedit a fi la fel de eficient pentru durerile de cap https://doc.ro/sanatate/cauze-suprinzatoare-ale-dureri-de-cap  ca 1.000 mg de acetaminofen”, explică Claudia Marin, medic specialist gastroenterolog, pe doc.ro

Ceaiul de mentă calmează organismul. Asta deoarece menta are proprietăți analgezice și inflamatorii. De asemenea, mirosul ei are puterea de a îndepărta durerea de cap, fiindcă este relaxant și revigorant. Drept urmare, ar trebui să-l încerci dacă ai în acest moment o astfel de afecțiune.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de mentă combate și problemele digestive

Pe lângă ceai de mentă, poți utiliza ca tratament contra durerii de cap și alte produse pe bază de mentă. De exemplu, dau rezultate și capsulele care conțin ulei din această plantă. De altfel, un tratament cu ulei de mentă, pe parcursul a 14 zile, te poate vindeca de sindromul colonului iritabil.

”Într-o revizuire a 14 studii clinice care au inclus aproape 2.000 de copii, menta a redus frecvența, lungimea și severitatea durerilor abdominale. O analiză¹ a nouă studii care au inclus 926 de persoane cu sindrom de colon iritabil tratate cu ulei de mentă timp de cel puțin două săptămâni a concluzionat că menta a oferit o ușurare a simptomelor semnificativ mai bună decât un placebo. De asemenea, capsulele care conțin ulei de mentă au redus incidența și severitatea greții și vărsăturilor într-un studiu efectuat pe 200 de persoane supuse chimioterapiei pentru cancer”, a mai explicat dr. Claudia Marin.

ADVERTISEMENT

Menta are și proprietăți antibacteriene, iar un ceai din această plantă poate ameliora respirația și desfundă căile nazale. De aceea se recomandă utilizarea unei astfel de băuturi în special în sezonul rece, când vă confruntați cu răceala sau gripa.

ADVERTISEMENT